fbpx
Начало » България » ОКОНЧАТЕЛНО: Взеха решение за обучението на учениците от 5 до 12 клас

ОКОНЧАТЕЛНО: Взеха решение за обучението на учениците от 5 до 12 клас

  • bobi
  • 12 ян. 2021
  •  Коментарите са изключени за ОКОНЧАТЕЛНО: Взеха решение за обучението на учениците от 5 до 12 клас

Учениците от 5 до 12 клас, както и студентите ще се връщат в учебните заведения само за практически дейности, които не могат да се проведат в електронна среда. Останалите им занятия остават онлайн до 31 януари. Това бе решено на работно съвещание при премиера Бойко Борисов във вторник

Въз основа на направените анализи и проведени срещи, министърът на здравеопазването предложи на премиера и членовете на Министерския съвет да се разреши присъственото провеждане на определени практически дейности и изпити. Ще бъде подготвен списък с всички занимания, които по изключение ще се провеждат присъствено.

Премиерът посочи, че предстои да се разгледат различни варианти за възстановяването на класните занятия при учениците от 5 до 12 клас.

„Голям плюс е и че децата ходят на ясли, детски градини и на училище до 5-и клас, за да не губят своите навици“, изтъкна Борисов.

Здравният министър проф. Костадин Ангелов докладва, че епидемичната ситуация в страната продължава да се подобрява. Той отбеляза, че в лечебните заведения се отчита трайна тенденция за намаляване на използваемостта на болничните легла, включително тези в интензивните отделения. Броят на излекуваните категорично остава по-голям от този на новозаразените.

„По отношение на заболеваемостта България вече е на 26-о място от страните в Европейския съюз, а като добавим към тях и държавите от Балканите, ние сме на 31-о място по заболеваемост и на 7-о място по смъртност от страните членки на ЕС“, посочи проф. Ангелов.

„Относно другите противоепидемични мерки в страната, считаме, че те трябва да продължат да действат до края на януари“, категоричен бе министърът. Той бе подкрепен от образователния и спортния министър Красимир Вълчев и Красен Кралев.

„Данните от последните седмици са отговор на всеки, който се пита дали са били правилни и навременни така наложените мерки“, отбеляза Борисов. Той благодари на всички медици и на Националния оперативен щаб за добрите резултатите в битката с вируса, постигнати с възможно най-меките противоепидемични мерки на фона на ограниченията в Европа.

„Много хора разбраха, че с дистанцията и маските, и ако пазят себе си и близките си – това е само добре за тяхното здраве“, изтъкна министър-председателят.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top