fbpx
Начало » България » Няма място за притеснение относно ремонта в ОУ „Ангел Кънчев“

Няма място за притеснение относно ремонта в ОУ „Ангел Кънчев“

  • bobi
  • 29 сеп. 2021
  •  Коментарите са изключени за Няма място за притеснение относно ремонта в ОУ „Ангел Кънчев“

Кметът на Асеновград доктор Христо Грудев увери днес от трибуната на местния парламент в града, че няма място за притеснение и учебният процес в ОУ „Ангел Кънчев“ протича нормално и в безопасна среда. Коментарът бе направен по повод запитване от общински съветници на днешното редовно заседание относно провежданите ремонтни дейности в школото.

„Това е много тежък ремонт и малко са фирмите, които могат да го извършат качествено. Именно затова през всички тези години не е свършена тази работа. Дори в началото, когато започнахме с проучванията, имаше колебания дали децата трябва да бъдат изведени от компрометираната сграда и същата да се разруши и построи наново. Това не се наложи благодарение на новите технологии и машини, които се ползват в строителството, се стигна до извода, че конструкцията може да бъде укрепена с външно укрепване. Радвам се, че сградата се съхрани и децата могат да учат в нея спокойно. Понякога, когато правите ремонт дори вкъщи, възникват допълнителни дейности, които водят до непредвидени разходи и така се случи и тук“, каза пред общинските съветници кметът. Той допълни, че на първия учебен ден е посетил училището и е извършил оглед на ремонтираните стаи, които още тогава са били в отлично състояние.

Днес, с решение на Общински съвет – Асеновград, за довършване на основния ремонт в учебното заведение бяха отпуснати 60 000 лева. Средствата ще са достатъчни за осъществяване на довършителните дейности по основния ремонт, чийто ангажимент е на общината, като собственик на сградата. А с всички текущи ремонтни дейности, сред които – боядисването на класните стаи или например, смяна на счупени стъкла и увредени настилки – е ангажиран ползвателят (т.е. училището).

Неговото ръководство следва да осигури пари за целта. Това обясни пред съветниците заместник-кметът по строителството в Асеновград инженер Стоян Димитров. „Общината на 100% ще си изпълни задължението да направи пожарозащитното покритие, което да отговарят на всички изисквания и стандарти. В случай на пожар, то ще осигури 90-минутна устойчивост на металната конструкция“, обясни Димитров. Заместник-кметът също бе категоричен, че място за притеснение относно стабилността на конструкцията в ОУ „Ангел Кънчев“ и сигурността на децата, няма.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top