fbpx
Начало » България » Министър Николай Денков: Изпитите ще се проведат, както са планирани

Министър Николай Денков: Изпитите ще се проведат, както са планирани

  • Даниела Стоянова
  • 12 май 2021
  •  Коментарите са изключени за Министър Николай Денков: Изпитите ще се проведат, както са планирани

Държавните зрелостни изпити и националното външно оценяване ще протекат, както са планирани и организирани от досегашния екип на министерството. Това заяви служебният министър на образованието и науката проф. Николай Денков, който днес пое поста от своя предшественик Красимир Вълчев.

Проф. Денков увери, че през предстоящите месеци няма да има резки промени в политиките на министерството, тъй като основна задача на служебното правителство е да осигури плавен преход към следващия редовен кабинет.  Новият екип в Министерството на образованието и науката (МОН) ще продължи всички полезни инициативи и ще се опита да ускори работата в няколко области с потенциал.

Министър Денков благодари на Красимир Вълчев и неговия екип за постигнатото през изминалите четири години и обеща пълна прозрачност и публичност на работата в МОН през следващите няколко месеца.

„Може би съм единственият министър, който сдава властта на този, от когото я е поел“, каза Красимир Вълчев при предаването на поста и подчерта добрата приемственост в управлението на образователната система. Той изрази надежда, че, както и при предишния служебен мандат, проф. Денков и неговият екип ще допринесат за развитие на част от дейностите и политиките на МОН, въпреки ограничения хоризонт на мандата.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top