fbpx
Начало » България » Класни стаи на открито насърчават функционалната интелигентност

Класни стаи на открито насърчават функционалната интелигентност

  • bobi
  • 17 ян. 2022
  •  Коментарите са изключени за Класни стаи на открито насърчават функционалната интелигентност

След реализирането на идеята за календар „Вдъхновяващи места за игра и спорт за деца в България 2022“, от сдружението „Безопасни детски площадки“ са подели друга инициатива – създаването на карта с класни стаи на открито.

„Има, появяват се такива класни стаи не само в големите градове. Практиката напоследък се налага все повече. Тези стаи за различни, някои дори са с чинове и столчета. Искаме да насърчим и общностите, които могат да се възползват от всякакви форми на учене“, разясни пред Радио София Мая Цанева от сдружението.

Тя е убедена, че подобни пространства ще дадат възможности и на учителите, и на учениците за по-забавен и атрактивен начин на провеждане на уроците.

Освен това чрез движение и преживяване са запомня по-лесно.

Проектът са нарича „София учи на открито“. Предвижда се създаване на сайт, в който ще могат да се записват събития в такива пространства на открито и ще се споделят добри практики.

Целта е насърчаване на функционалната интелигентност – това става, когато за активността средата те вдъхновява и дори принуждава да действаш, допълни Мая Цанева.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top