fbpx
Начало » България » Здравната каса поема цената на PCR тестовете за учениците

Здравната каса поема цената на PCR тестовете за учениците

  • bobi
  • 20 авг. 2020
  •  Коментарите са изключени за Здравната каса поема цената на PCR тестовете за учениците

„Добре е учебната година да започне присъствено и да се намали дистанционото обучение“, каза д-р Иван Кокалов, член на Надзорния съвет на НЗОК.

Той подчерта, че трябва да се осигурят противоепидемични мерки, децата в клас да бъдат по-малко или с маски, да се предвидят отделни входове.

„В детските градини и в училищата опасността от зараза с коронавирус е преди всичко за преподавателите“, обясни д-р Кокалов.

В случай на съмнение за COVID-19 родителите и децата в училище няма да заплащат PCR-тестове, те ще се поемат от здравната каса. В същото време и въпреки уверението на министерството на образование, че учебната година ще започне присъствено, въпросът в реалната или виртуалната класна стая, разделя родителите.

От НЗОК заявиха още, че всички, които лекуват пациенти с COVID-19, ще получат увеличена пътека от 1200 лева, а тези, които са на първа линия, ще получат 1000 лева отгоре. От националната здравно осигурителна каса за пореден път поясниха, че те няма как да намалят цените на лекарствата, с аргумента, че това зависи от самия търговец.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top