fbpx
Начало » България » Заплатите на работещите в РУО се увеличават с 15%

Заплатите на работещите в РУО се увеличават с 15%

  • bobi
  • 02 сеп. 2020
  •  Коментарите са изключени за Заплатите на работещите в РУО се увеличават с 15%

Министерският съвет одобри промени в разходите по области по бюджета на Министерството на образованието и науката за 2020 г. С промените от 1 август 2020 г. ще бъдат увеличени разходите за персонал на регионалните управления по образованието за 2020 г. с 878 900 лв. Със средствата ще бъдат повишени доходите на работещите в РУО с 15 %. Общата численост на служителите в 28-те регионални управления на образованието е 612 души.

С решението се цели привличане и оставане на служители, които имат пряко отношение към организацията и контрола на учебния процес в условията на епидемичната криза, както и повишаване на мотивацията им.

След въвеждането на извънредната епидемиологична обстановка в страната служителите от РУО организират, координират и подпомагат обучението на учениците от разстояние в електронна среда, както и контролират дейността на училищата и на детските градини. Друга тяхна задача е да си сътрудничат, с местните власти при контрола на спазването на противоепидемичните мерки след отварянето на детските градини през май 2020 г. и тяхното безопасно функциониране.

Също така служителите на РУО организираха безопасното присъствено провеждане на външното оценяване след седми клас и държавните зрелостни изпити след дванадесети клас в условията на пандемия.

Предстояща задача пред регионалните управления на образованието е създаване на условия за нормално започване на новата учебната година при спазването на указанията на здравните власти за предпазване на децата, учениците и персонала в институциите от епидемията от коронавирус.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top