fbpx
Начало » България » В сегашната ситуация е най-добре всички деца да учат онлайн

В сегашната ситуация е най-добре всички деца да учат онлайн

  • bobi
  • 10 мар. 2021
  •  Коментарите са изключени за В сегашната ситуация е най-добре всички деца да учат онлайн

„При 24 от 28 области, които са вече в червено, локален подход няма как да се прилага. Трябва да се вземе решение на национално ниво.“ Това каза пред БНР Лилия Стоянова от „Учители за безопасно образование“. От неформалното обединение отново поискаха децата да се приберат у дома за дистанционно обучение.

Стоянова определи данните за заболели и карантинирани ученици и учители като „меко казано плашещи“. В ситуацията, в която се намираме в момента, ще бъде по-добре всички деца да се обучават онлайн, посочи Стоянова в интервю за предаването „Преди всички“. Електронното обучение в България е на отлично ниво, изтъкна тя.

Редуването на двете форми на обучение и това, че малките ученици до 4 клас ходят присъствено на училище е довело до нарастване на случаите на коронавирус у нас, смята Стоянова.

„Никой не спори дали присъственото, или електронното обучение е по-добро в случая. Тук трябва да се направи нужния компромис, за да бъдат съхранени човешки животи. Митовете от началото на епидемията, че децата не се заразяват или боледуват леко и безсимптомно, вече са развенчани“, коментира Лилия Стоянова.

Както при родителите, така и при учителите мненията са поляризирани, отбеляза Лилия Стоянова. „Едните предпочитат присъствено, други се притесняват и апелират за електронно обучение.“

Относно ваксинацията на преподавателите тя уточни, че около 30% е делът на желаещите да се ваксинират учители. „Ние бяхме във втора фаза. За съжаление обаче има още колеги от тези 30%, които не са получили и първа доза.“

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top