fbpx
Начало » България » Вълчев: Учителите са нашата армия в махалите

Вълчев: Учителите са нашата армия в махалите

  • bobi
  • 18 февр. 2019
  •  Коментарите са изключени за Вълчев: Учителите са нашата армия в махалите

Нямаме противоречие с концепцията на Красимир Каракачанов в частта ѝ за образованието.

Това каза министърът на образованието Красимир Вълчев пред журналисти във връзка с концепцията на Красимир Каракачанов за ромската интеграция, предаде агенция „Фокус“.

„Запознах се в частта образование. Нямаме противоречие по отношение на това, което трябва да направим. Механизмът, който създадохме в съответствие с правителствената програма, в която казахме, че трябва да предприемем решителни действия за ограмотяване на всяко едно дете, действия с всички институции, инструменти на политиката е в съответствие с това. Факт е, че имаме в почти всички общини проблем с обхвата на децата. Посетил съм вече 88 общини и обхващането и редовното посещение на училище и детска градина са ни основна тема“, посочи министърът.

Според него трябва да се активизират максимум усилия и подкрепа за всяко едно дете. „Учителите са основните актьори на терен. Това е нашата армия, която разчитаме да се справи с това предизвикателство. Много по-малки са проблемите в селата, там където общностите са по-ясно дефинирани. Най-големите проблеми са в така наречените обособени квартали, в така наречените сегрегирани училища и може би в част от професионалните гимназии, които са се оформили като своеобразни сегрегирани гимназии, доколкото там са постъпили ученици със слаби резултати“, обясни Красимир Вълчев. По думите му има известно подобрение на резултатите и учениците отпадат по-късно, повишава се възрастта за сключване на ранните бракове.

Източник: www.actualno.com

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top