fbpx
Начало » България » Без „ревизия“ на досегашното управление в МОН

Без „ревизия“ на досегашното управление в МОН

  • bobi
  • 18 май 2021
  •  Коментарите са изключени за Без „ревизия“ на досегашното управление в МОН

Няма да има промяна в правилата за провеждане на държавни зрелостни изпити, националното външно оценяване и изпитите след завършване на средно образование. Това обяви служебният министър на просветата Николай Денков.

„Няма да преосмисляме и няма да променяме нищо по същество, защото времената са изключително кратки, за да бъдат стресирани допълнително учениците, учителите и родителите с промени“.

Все още не е постигнато съгласие за връщане на всички ученици в класните стаи. На този етап договореност има само за университетите и в близките дни предстои да бъде издадена заповед:

„Има пълно съответствие между мнението на Съвета на ректорите, Министерство на образованието и науката и министъра на здравеопазването, това вече е решено при първа възможност в заповедта на министъра на здравеопазването ще бъдат освободени присъствените занятия във висшите училища с единствената особеност, че даваме възможност на ректорите да организират на място, както те искат съответните занятия“.

Министър Денков днес представи четирите приоритета пред екипа си, два от тях са свързани с училищната мрежа – успешно завършване на учебната година и подготовката на следващата. Сред приоритетите е и завършване на картата на висшето образование у нас и преглед на дейностите заложени в Плана за възстановяване и устойчивост. Ревизия на предишното управление не е сред задачите на новото ръководство на просветното министерство.

„Думичката ревизия не фигурира в нашите приоритети. Разбира се, като всеки един ръководител на министерство и аз съм длъжен да направя преглед как се изразходват средствата – дали ефективно, дали има нарушения“.

Все пак ще бъде направен анализ на резултатите от дистанционното обучение и къде има проблеми с отпадане на ученици и закъснения с преподаване на материала.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top