fbpx
Начало » Без категория » Учениците в Бургас ще преминат към онлайн обучение от другата седмица?

Учениците в Бургас ще преминат към онлайн обучение от другата седмица?

  • bobi
  • 13 ян. 2022
  •  Коментарите са изключени за Учениците в Бургас ще преминат към онлайн обучение от другата седмица?

В Бургас се очаква да бъдат преустановени присъствените учебни занятия заради високия брой на заразени деца.

Областта е на първо място в страната по карантинирани ученици, а освен това и бариерата от 1000 заразени на 100 000 души е премината.

„В началото на седмицата сме имали 22 паралелки под карантина в община Бургас. Днес 105 паралелки са под карантина. Имаме 206 болни учители и под карантина. Толкова бързо да се разболеят, толкова много болни учители сме нямали. Кривата на заболеваемост е вертикална, тя не е стръмна, тя е вертикална. Имаме към момента свободни 25% от леглата, които сме разкрили. Ние имаме 428 разкрити легла, а свободните са около 100 и решението на Общинския кризисен щаб е да се издаде заповед, издал съм и съм я изпратил вече за съгласуване със главния държавен здравен инспектор, заповед за преустановяване на плановия прием и плановата оперативна дейност на лечебните заведения за болнична помощ“, каза д-р Георги Паздеров, директор на РЗИ-Бургас.

Математическата гимназия в Бургас е едно от училищата в региона с най-голям брой карантинирани ученици.

От тази сутрин под карантина са 18 паралелки или над 500 деца. Ситуацията е много динамична, много бързо се променя. Ежедневно получаваме сигнали от родители за деца с положителни тестове, обясни пред БНТ Красимира Димитрова, зам.-директор на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ – Бургас.

Не изпитваме затруднения с тестовете за ученици, допълни Дора Какълева, медицинска сестра в училището.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top