fbpx
Начало » Без категория » Маршрутите на транспорта в София вече са в Google Maps

Маршрутите на транспорта в София вече са в Google Maps

  • bobi
  • 02 май 2019
  •  Коментарите са изключени за Маршрутите на транспорта в София вече са в Google Maps

Без много шум, дори изненадващо, сутринта много потребители установиха, че най-сетне в Google Маps са налични маршрутите на транспортните средства в София.

Идеята на практика датира от 2012-а. Тогава в картите на Google започнаха да се появяват транспортните системи на много големи градове по света. Очевидно заради липса на разбирателство, или поради някаква друга пречка, в София това се случва 7 години по-късно.

Ако използвате смартфон, вероятно сте ползвали услугата вече в чужбина. Достатъчно е да напишете адрес, за да разберете как точно да стигнете до него. И ако до момента информацията показваше данни за пътуване с автомобил, или ходене пеша, то от днес и в София можете да видите кои точно линии стигат до даденото място.

Нещо повече. Имате няколко различни варианта. Те са оптимизирани така, че да избегнете задръстванията. Както и да стигнете до желаната точка най-бързо, в зависимост от условията. И още – разполагате дори със цена, която пътуването ще ви струва. За сега открихме няколко грешки, особено в пресмятането на цената, но се надяваме те скоро да бъдат отстранени.

Услугата е изключително удобна, когато сте в град, който не познавате. В ръката си получавате всичко, от което имате нужда, за да се придвижвате свободно. Благодарение на приложението, дори не ви трябва интернет. Стига да сте свалили картата предварително. Мобилни данни са ви необходими само за точните часове и определяне на това след колко време ще пристигнете на крайната точка.

Дори и ако сте жител на София обаче, нововъведението би ви помогнало много. Надали знаете цялата транспорта система наизуст. А и в реално време вече ще получавате сравнение между различните видове транспорт, закъснения и т.н.

Информацията за транспорта в София, разбира се работи, както в мобилното приложение, така и в десктоп сайта, остава само да го изпробвате.

Транспортната система е изключително подробна, като на практика са вкарани всички спирки на всички видове транспорт, заедно с техните имена, както и графикът. Така например, на база на тази информация можете да отидете на спирката точно в момента, в който автобусът ви идва, да не закъснеете, ако при прекачването ви два вида транспорт се разминават с много и т.н.

Все още нямаме подробности как точно се е случило реализирането на това партньорство най-сетне, но според наблюденията ни Google използва винаги официални данни от транспортните системи на градовете, които поддържа, без използване на странични приложения.

 

Сега можем само да очакваме услугата да работи добре, а скоро да се появи и в други български градове.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top