fbpx
Начало » Анонси » Италия – Как живеят студентите?

Италия – Как живеят студентите?

  • Ana Avtova
  • 17 юни 2016
  •  Коментарите са изключени за Италия – Как живеят студентите?

Италианският начин на живот

  Преди да започнете обучението си в топлата държава с форма на ботуш, е добре да знаете повече за италианския характер и начин на живот. Италианците са топли и приветливи хора, които обичат да се забавляват, да си почиват и да прекарват време със семейството и приятелите си. Често всичко това се случва на маса в къщите им или в ресторантите, където могат да се наслаждават на традициите на италианската кухня. Италианците имат страст не само към храната, но и към разговорите. За тях диалогът е форма на изкуството. Когато се разхожате по улиците и се спрете в някоя кафетерия в центъра, ще забележите италианци от всякакви възрасти, въвлечени в интензивни и оживени дискусии на разнообразни теми, които варират от семейство, работа, политика до клюки, храна, вино и спорт.

  Това, по което си приличат големите градове и най-малките селца, е наличието на т.нар. piazza – централният площад, който е събирателна точка на италианската култура. Там винаги ще намерите хора, които седят, разхождат се и общуват помежду си. Това е и мястото, на което се организират множество фестивали, празненства и различни събития. Единственото време, в което площадите и улиците са празни, е около 12.30-14.00 на обяд и 19.30–21.30 вечер, когато италианците са си вкъщи и се хранят. За местните жители обядът продължава поне 1-2 часа и съдържа тристепенно меню: това обяснява застоя на повечето неща за няколко часа през деня. Магазините и банките затварят, а улиците са празни по това време. След обяда и вечерята градът се събужда отново чак до късна нощ

 

  Може да прочетете цялата статия в брой 68/ юни  2016 на списание „Образование и специализация в чужбина“. В статията може да научите още за:

Забавленията в Италия?

Какви езици ще ви помогнат?

Възможности за съвместяване на работа и обучение

 

КАК ДА СИ КУПЯ:

– направете поръчка на телефон в София 02/ 961 62 63 или да ни пишете наoffice@studyabroad.bg

Цена: 5 лв.
Доставка с куриер за сметка на получателя.

Начин на плащане:
– по банков път – BG43FINV91501000167419, Първа инвестиционна банка, Маркет Тренд ЕООД
– с наложен платеж при доставка с куриер
– с пощенски запис на адрес: София 1404, ул. Твърдишки проход № 27, ет. 8, офис 36, Даниела Йорданова Стоянова

 

АБОНИРАЙТЕ се  за сп. Образование и специализация в чужбина от тук

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top