fbpx
Начало » Анонси » Италия – достъпно и качествено висше образование

Италия – достъпно и качествено висше образование

  • Ana Avtova
  • 17 сеп. 2016
  •  Коментарите са изключени за Италия – достъпно и качествено висше образование

Италия е страна, с която българите винаги са имали малко по-специална връзка. Макар исторически повечето т.нар. „Велики сили” да са ни обръщали гръб в моментите ни на най-голяма нужда, италианците са останали в българската история като добронамерените. Трудно е да генерализираш отношенията на две страни по този начин, но историческите връзки между италианските революционери и българските възрожденци са неоспорими. Фактът, че в Рим е гробът на най-тачения от българите светец – св. Константин Кирил Философ, е винаги топла връзка между двете страни. Има още много примери, но целта на тези редове е друга, а именно, да опознаете тази прекрасна страна, като започнете от качественото и достъпно италианско образование.

В последните години наблюдаваме стабилно присъствие на български студенти на Ботуша. Моите лични наблюдения казват, че повечето от тях предпочитат магистърските степени и следдипломните квалификации, които италианските университети предлагат, но все по-често ставам свидетел на зрелостници, които искат да придобият степента бакалавър. Това е заради фактори като:

– качествено висше образование;

– достъпни такси;

– наличието на различни видове стипендии;

– приемливите разходи за живот;

– духа, който носи тази изпълнена с история и култура страна.

 

Качество на висшето образование

Като дъжавата с едни от най-старите университети в света, Италия поддържа високо качество на висшето си образование. Разбира се, както всяка друга страна, има специалности и сфери на образованието, в която е по-добра. Говорим за програми, свързани с дизайна във всички негови форми: графичен, интериорен, моден, индустриален… Друга област, която топ университетите в Италия се представят отлично е архитектурата и политическите науки.

За да добиете по-графична представа за висшите учебни заведения на Апенините, предоставяме на вашето внимание световно признатата класация на QS за класирането на топ университетите.

 

В статията ще прочетете още за:

– процеса по кандидатстване в Италия;

– такси и стипендии;

– разходи за живот;

– полезни връзки.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top