fbpx
Начало » Анонси » Изпитите по английски език на Cambridge – прозорец към международно висше образование и кариера

Изпитите по английски език на Cambridge – прозорец към международно висше образование и кариера

  • Ana Avtova
  • 17 сеп. 2016
  •  Коментарите са изключени за Изпитите по английски език на Cambridge – прозорец към международно висше образование и кариера

Интервю с Дионисия Йоану, Ръководител на маркетинг отдела на Cambridge English Language Assessment, отговарящ за Южна Европа

 

Бихте ли се представили на нашите читатели?

Ръководител съм на маркетинг отдела на Cambridge English Language Assessment, отговарящ за Южна Европа. Настоящата ми роля се фокусира върху развитието, управлението и изпълнението на маркетингови стратегии и активности в ключовите пазари на Италия, Гърция и Балканите. Работя в сектора на международното образование от 12 години, а преди това завърших бакалавър Marketing and Communications и магистратура Human Resource and Knowledge Management.

Смята се, че до 2050 година англоезичното население ще надвишава 2.5 милиарда души.


Защо мислите, че това е така?

Английският език е най-важният чужд език на 21. век. Изчислено е, че около 1.75 милиарда души могат да го говорят на средно ниво. Това е една четвърт от населението на света, като за едва 375 милиона английският е майчин език.

Просто казано, хората го учат, защото е полезен – това е основният език на общуването, науките, информационните технологии, бизнеса, развлеченията и дипломацията. Така че, ако искате да успеете в професионален или академичен план навсякъде по света, владеенето на английски език е съществено умение.

 

Каква е вашата роля в Cambridge English Language Assessment в този масивен глобален процес? Каква е вашата мисия?

Cambridge English Language Assessment е част от University of Cambridge. Нашата роля е да подкрепяме ефективното учене и преподаване на английски език. Предлагаме разнообразие от изпити по английски: от тестове за начинаещи, които тепърва започват да учат, до изпити за много напреднали хора, чиито знания и умения се доближават до тези на местни англоговорящи. Повече от пет милиона души в 140 държави всяка година държат изпитите на Cambridge по английски език.

 

Кое е най-важното нещо, което учениците трябва да знаят,когато започнат да се подготвят за изпит по английски език?

Подготовката за изпит на Cambridge ще ви помогне да подобрите английския си език, като развие необходимите умения за ефективното общуване в истинския говорещ и пишещ свят. Центровете за подготовка за изпитите, с други думи училищата, които подготвят кандидатите за изпитите, ще ви насочат към правилния изпит за вас. Може те също така и да попълните напълно безплатно тест на сайта на Cambridge English, който ще отчете нивото ви на английски и ще покаже кой е най-подходящият изпит за вас.

Тестът е на следния линк: http://www.cambridgeenglish.org/test-your-english/

Важно е учениците да знаят, че изпитите Cambridge English са признати от повече от 20 000 глобални организации като доказателство за владеене на английски език, следователно те отварят вратите към международно висше образовние и кариера.

 

Един тривиален въпрос – българите добри ли са по английски?

Щастливи сме да наблюдаваме, че българските ученици се справят много добре на изпитите, в сравнение с ученици от други части на света. Данните ни за глобалното представяне, които включват извадка от 6000 български кандидати, показват, че българите се класират на 7-мо място сред 72 държави. Затова краткият отговор е да, добри са в английския език заради доброто ниво на преподаване и учене, но могат да станат дори по-добри.

 

И последно, какво бихте посъветвали нашите читатели, които възнамеряват да вземат един от вашите сертификати?

Когато вече сте придобили основните знания по езика, ключът към успеха е практика, в час, сами, с приятели, семейство или където можете. Имате нужда от структурирано преподаване, което да ви даде уменията, но ще говорите свободно само чрез продължителна практика и опит.

 

Гледайте филми на английски, пейте песни (сваляйте си текста и пейте!), създавайте контакти с англоговорящи в социалните медии и говорете на английски език с приятелите си – дори и да ви се струва странно в началото, скоро ще свикнете и ще забележите огромна разлика. И се забавлявайте. Езикът не е училищен предмет, с който трябва да се справите, а съществено умение като спорта: колкото повече му се наслаждавате, толкова по-добри ще станете. Не се притеснявайте от вашия английски език. Правилната граматика, произношение и точните думи са наистина важни, но няма да са от полза, ако се страхувате да не допуснете грешки.
Както моята колежка д-р Евелина Димитрова–Галаци, експерт по уменията за говорене, казва: „Вашето говорене не трябва да е перфектно и не е нужно всички елементи да са подредени, преди да започнете да комуникирате.”

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top