fbpx
Начало » Любопитно » 7 достъпни летни програми през 2018

7 достъпни летни програми през 2018

  • bobi
  • 10 май 2018
  •  Коментарите са изключени за 7 достъпни летни програми през 2018

Обучението в чужбина обикновено се свързва с бакалавърските и магистърски програми, отнемащи години. Но то има и една друга страна – т.нар. летни училища, организирани от редица университети и организации в Европа и света. Летните програми обикновено предлагат изучаване на предмети, много подобни на тези от цялостните програми, но в много по-сбит и кратък вариант (някои курсове са с продължителност едва 2 седмици). Лятното училище е и много по-евтино, а също е и един нетрадиционен начин да запълните времето си, докато учите и се срещате с нови места и хора едновременно.

  1. CISabroad Summer Programs Abroad

CISabroad е лидерът в организирането на достъпни летни програми. Обученията обхващат области и държави от целия свят от уроци по фотография в Австралия до пакет в 4 европейски държави: Ирландия, Шотландия, Англия и Испания. CISabroad предлага качество срещу сравнително ниски такси, настаняване и застраховка. Те гарантират, че предлагат най-ниската цена – ако намерите лятна програма със същите предимства и по-евтина, ще ви върнат парите!

  1. TEAN Summer Study Abroad Programs

The Education Abroad Network (TEAN) предлага множество опции за финансиране на лятното училище. Пълната стипендия е за един кандидат, който успее да убеди организацията, че лятната програма в чужбина ще бъде пътешествие за лично израстване. Стипендията покрива всички разходи, включително таксата за обучение и разходите по настаняване. TEAN отпуска стипендии и за тяхната програма за зелена енергия, както и две стипендии за лятно училище в Korea University.

  1. Danish Ministry of Higher Education Summer Language Study

Замисляли ли сте се да учите в Дания? Съществува разнообразие от летни програми за изучаване на датски език, за които дори се отпускат стипендии. Датското министерство за висше образование раздава тези стипендии за курсове по датски език през лятото, които са с продължителност 3 седмици през юли и август всяка година. Стипендиите покриват таксата за програмата, настаняването, както и джобни пари.

  1. Foundation for International Education (FIE) Summer Programs

Организацията предлага множество стипендии за летни училища в чужбина, включително стипендията Sharif Rahman Summer Scholarships в размер от 3,000 до 6,000 долара. Летните програми, за които можете да получите стипендия, се провеждат в Лондон и Дъблин. За кандидатите, интересуващи се от политика, съществува и стипендия за 5-седмичен курс в Ирландия и Йордания.

  1. CEA Study Abroad Programs

CEA предлага летни програми в Европа, Азия, Африка и Латинска Америка. Организацията предлага и стипендии, които покриват таксата на програмите. Кандидатите се избират по академичен успех и финансова нужда.

  1. SIT Study Abroad Summer Programs

SIT Study Abroad организира летни програми за бакалаври по целия свят: Африка, Европа, Близкия Изток, Америка. Участниците се включват в редица активности и се учат от експерти в избраната област. SIT Study Abroad предлага и стипендии. Те се отпускат на кандидати от всички държави и покриват таксата за обучение и разходите по настаняване.

  1. Center for Study Abroad (CSA) Programs

Центърът за обучение в чужбина предлага достъпни летни курсове, които са в партньорство с водещи университети и колежи като University of Cambridge и Oxford University. Програмите са гъвкави и са насочени към независими кандидати, които могат сами да организират престоя си – участниците сами купуват билетите си и избират дали да отседнат в хотел, общежитие, квартира и т.н. Съществуват и опции за разсрочено плащане на таксата.

Материал на Милена Узунова

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top