fbpx
Начало » Любопитно » 5 мита за постигането на успех – Вижте кои са те!

5 мита за постигането на успех – Вижте кои са те!

  • bobi
  • 02 февр. 2018
  •  Коментарите са изключени за 5 мита за постигането на успех – Вижте кои са те!

Всеки човек може да постигне успех. Той изглежда различен за всеки и за съжаление съществуват различни митове, които го правят да изглежда невъзможен за някои хора. Световноизвестният бизнес лектор Брайън Трейси разбива петте най-разпространени мита.

Брайън Трейси освен лектор и автор на редица бестселъри, последният от които е “Изяж жабата”. Годишно консултира 350 бизнеса в световен мащаб, a в кариерата си е провел над 5 хиляди семинара пред 5 милиона души. На 19-ти февруари Трейси ще изнесе най-известния си семинар “Maximum Achievement 2.0” в София, който е в рамките на финалното му световно турне.

Ето и 5-те най-често срещани мита за успеха, които често са спънка за мечтателите:

Мит №1: Да бъдеш богат и щастлив е крайната цел
Това не са цели, а желания и фантазии, които са общи за цялото човечество. Целта може да е красив и уютен дом – нещо конкретно и ясно измеримо, върху което да започнете да работите. Най-важното е, че ако не е писмено, а просто сън или желание в главата ви, става неясно и наистина трудно достижимо.

Мит №2: Трябва да сте завършили университет
За някои университетът може да е скъп и това да е причината да не могат да си го позволят. Истината е, че самият Брайън Трейси също не е завършил висше образование, дори трудно е завършил гимназия. Много хора се чудят в днешно време струва ли си да платиш хиляди левове, за да завършиш университет и след това да си успешен. За онези, които нямат ясни цели и не знаят какво искат от кариерата си в дългосрочен план определено си заслужава, но това не е единственият път, по който може да се стигне до истината. Важното е да правите това, което смятате за добре.

Мит №3: Трябват ви много пари
Често сме чували: “Ако имах повече пари, щях да направя толкова много неща!” – сякаш повече от тези зелени парчета хартия имат властта да създават техника, да издигат сгради, да вдъхновяват хората да се развиват. Реалността е, че парите нямат никаква стойност, а хората им я придават. “Затова”, съветва Трейси, “съсредоточете се върху работата, а парите ще дойдат естествено”.

Мит №4: Очаквайте успеха и той ще дойде
Със сигурност трябва да имате яснота и да горите от желание за това, което искате. Но не е достатъчно просто да искате нещо. Ключът към успеха е към желанието да се прибавят действия. Бъдете проактивни!

Мит №5: Успехът е “да имаш всичко”
Определението за някой друг не е задължително да е валидно за вас. Това, че някой е завършил престижен университет и е успял, не значи, че и вие трябва да го направите. Хората са склонни да се стремят към неща, които някой или стереотипно смятат, че трябва да са така. Успехът е толкова голямо разнообразие, което се състои от безкрайно много съставки и точно затова е различен за всеки. Затова открийте вашата комбинация и я следвайте!

Определете какво означава успехът за вас и започнете с положителен и свеж ум да правите списък. Пренебрегнете тези пет мита и вярвайте в себе си. “Няма значение от къде идвате, а къде отивате”, казва Брайън Трейси.

Източник: https://www.novini.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top