fbpx
Начало » Любопитно » 20 години затвор за далите подкуп актриси, за уреждането на децата им в престижни университети

20 години затвор за далите подкуп актриси, за уреждането на децата им в престижни университети

  • bobi
  • 05 апр. 2019
  •  Коментарите са изключени за 20 години затвор за далите подкуп актриси, за уреждането на децата им в престижни университети

Актрисите Фелисити Хъфман и Лори Локлин, а също така и съпругът на Локлин, Мосимо Джанули, се явиха в съда в град Бостън по обвинение за даване на подкупи за постъпването на децата им в престижни университети, предадоха световните агенции.

Съдията не поиска от тях да признаят или отрекат вината си. Обвиняемите бяха пуснати на свобода под гаранция. Но те бяха задължени да предадат паспортите си и да не напускат САЩ. Ако обвиняемите бъдат признати за виновни, могат да получат присъди до 20 години затвор, предаде БТА.

Фелисити Хъфман е известна с участието си в сериала „Отчаяни съпруги“, а Локлин от поредицата „Бевърли хилс 90210“. Според обвинението, подкупите били получени от посредници, които фалшифицирали данни за тези деца, включително резултатите им на приемни изпити. Така било улеснено приемането им в известни учебни заведения.

Срещу ръководителя на престъпната мрежа Уилям Сингър са повдигнати 4 обвинения, включително за изнудване и пране на пари. Мрежата получила общо 25 милиона долара от родители, които желаели децата им да бъдат приети в престижни университети, сред които Йейлския, Станфордския, Южнокалифорнийския, Тексаския, Джорджтаунския, Калифорнийския в Лос Анджелис, „Уейк Форест“. В някои случаи децата са приемани като спортисти, дори без да имат такива постижения.

Тридесет и трима родители са обвинени, че са ползвали услугите на Сингър, като за целта са платили суми, вариращи между 200 000 и 6,5 милиона долара.

„Не може да има система за приемане, която е различна за богатите, нито различна съдебна система“, заяви прокурорът Андрю Лелинг на пресконференция в Бостън.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top