fbpx
Начало » Любопитно » Япония поддържа жп гара само заради едно дете

Япония поддържа жп гара само заради едно дете

  • bobi
  • 25 окт. 2019
  •  Коментарите са изключени за Япония поддържа жп гара само заради едно дете

Кана Харада е момиче, което живее в Ширатаки – квартал с едва 36 жители в Хокайдо, Япония. Всеки ден Кана хваща влак до най-близката до дома си гимназия. С него пътува 35 минути. Тя е единственият човек, който пътува с този влак, разказва агенция Ройтерс.

Япония поддържа жп гарата в квартала на Кана, отворена само заради нея. Снегът се разчиства от релсите всяка зима. Когато момичето се дипломира през март, гарата – „Ками-Ширатаки“, ще бъде затворена.

„Качвам се на този влак през последните три години и съществуването на гарата стана нещо, което приех за даденост. Чувствам се наистина тъжна, че тя ще изчезне“, казва Кана.

Гарата е изградена от местните жители на квартала през 1955 г. , за да могат да използват жп транспорта да водят децата си на училище. След като Харада завърши средното си образование, този епизод от историята на квартала ще приключи.

Историята с поддръжането на гарата само заради един човек се разпространява с ентусиазъм в социалните мрежи, за да припомни, че има и такива страни по света, където системата работи за човека, а не против елементарните му нужди, и където държавата държи на всеки свой гражданин и се грижи за него, каквото и да й струва това.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top