fbpx
Начало » България » Фестивал на азиатската култура на 15.06 в Борисовата градина

Фестивал на азиатската култура на 15.06 в Борисовата градина

  • bobi
  • 06 юни 2019
  •  Коментарите са изключени за Фестивал на азиатската култура на 15.06 в Борисовата градина

Митични същества, зрелищни изпълнения и пищни костюми от всички кътчета на Азия пристигат в България на 15-ти юни за третото издание на фестивала на азиатската култура “Магията на Изтока”, иницииран от посолство на Индонезия в България, в партньорство с още 15 дипломатически мисии от Азия у нас.

Както всяка година, така и тази, фестивалът се обявява в подкрепа на благородна кауза в партньорство с фондация “За нашите деца”. Билети за благотворителната томбола ще се продават на цената от 5 лв., освен в деня на събитието, така и седмици по-рано, в търговската мрежа на Eventim в цялата страна и онлайн. Всички закупили билети участват в томбола за над 50 награди, най-голямата, от които, двупосочен билет за двама до избрана дестинация в Азия, щедро предоставени от Turkish Airlines, дългогодишен партньор на каузата. А събраните средствата от събитието фондация „За нашите деца“ ще инвестира в подкрепа на уязвими семейства в риск от раздяла и ще спаси от изоставяне поне 15 деца в ранна възраст.

Майстори на танца, музиката, театъра и бойните изкуства от всички кътчета на Азия ще изпълнят дългата над десетчасова програма на сцена в столичния парк “Борисова градина” на 15-ти юни: Феноменът на древния индийски “танц с очи” Катакали открива фестивалния ден с нажежаващо изпълнение, разказващо митични притчи и религиозни епоси, единствено чрез мимики, жестове и израза на лицето и тялото, декорирано с пищни орнаменти и костюм.

Митът за Баронг-Рангда, вечната борба между доброто и злото, произлизащ от древните корени на балийската митология, ще бъде представен на сцена от артисти от Индонезия и България, носещи обемни костюми от естествена козина, маски, изработени от свещено дърво, множество украшения от огледала, рефлектиращи светлината, седеф, скъпоценни камъни и ръчно изработена телешка кожа с традиционни орнаменти. „Китайски дракон“ ще предхожда гостите на фестивала, въвеждайки ги в екзотиката на азиатския континент.

Бойни изкуства от изтока: „самурайската школа” по кендо – древното японско изкуство по фехтоване, демонстрации по айкидо; корейско таекуондотай чи от Китай и тайландски бокс Муай-Тай и Бурай-Тай.

Мода от Азия – ревю на традиционното виетнамско дамско облекло Ао зай; Фолклор от Корея с единствената в този стил фолклорна трупа на Балканите – „Со Йънг Самулнори“, „Танц с ветрила”, „Танц с шапки” и „Ангелски танц” за плодородие от  Виетнам. И още, филипински национални песни, изпълнявани от деца, националната палестинска танцова трупа „Алкаумия“, музика от Бангладеш, йога флашмоб, уроци по к-поп и ателиета за деца са предложенията за посетителите на фестивала на 15-ти юни.

Изложбените щандове на всяко посолство ще предлагат на посетителите сувенири, произведения на изкуството, бижута, ръчно правени предмети, храни и напитки, като част от средствата, събрани от тези продажби ще се дарят за каузата на фондация „За нашите деца“. Колко средства са събрани от предварителната кампания и от дарители на място ще стане ясно още в същия ден от 19 ч., когато от сцена ще се теглят победителите в благотворителната томбола.

Културното събитие е инициирано от посолство на Индонезия в България, и се осъществява съвместно с Бангладеш, Виетнам, Емирство Кувейт, Индия, Ирак, Иран, Китай, Обединени Арабски Емирства, Пакистан, Палестина, Република Корея, Саудитска Арабия, Тайланд, Филипини и Япония.

Следете за новости и на: https://www.facebook.com/asianfestivalsofia

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top