fbpx
Начало » Любопитно » Учител по математика може да се превърне в милионер

Учител по математика може да се превърне в милионер

  • bobi
  • 14 апр. 2020
  •  Коментарите са изключени за Учител по математика може да се превърне в милионер

Колин Хегарти работи в училище Preston Manor в западен Лондон преди 6 години. Тогава решава да напусне своята добре платена работа, да понижи заплатата си с 40 000 паунда на година и да започне ново начинание – да бъде учител по математика.

Само за тези няколко години Колин вече е единственият британец, който е номиниран за най-важната международна учителска награда, която се раздава всяка година. Наградата, чието име е Global Teacher, дарява сумата от 1 милион долара всяка година на учители, които са направили нещо изключително и са дали своя принос в професията.

Според Independent Колин Хегарти винаги е обичал работата си и никога парите не са били неговата движеща сила. Иначе е щял да остане на предишната си работа.

Но какво толкова е направил Колин? Първо печели наградата на Великобритания за най-технологичен учител. Той създава уебсайт, който помага на много други учители да преподават математика. Идеята му всеки негов колега да успее да научи своите ученици на един от най-важните предмети – математиката, защото има недостиг на качествени математици.

Уебсайтът www.mathswebsite.com и в момента се ползва от 5000 деца на ден в 200 различни точки на света. В него децата, когато нямат учител, могат сами да развиват своите знания чрез въпросници. За да развие сайтът, Колин отваря стажантска програма с над 20 студента по математика, които идвали в дома му през седмицата в продължение на една година и изпровали въпросите.

В моментът, в който сайтът е тестван и пуснат официално, отзивите не закъсняват. Много учители и организации се свързват с Колин, за да му кажат, че това е най-добрат система за преподаване по математика, която са виждали от години. Колин, обаче, знае каква е основната роля на сайтът – да подпомага децата, но никога да не забравят и учителя, затова винаги съветва сайтът да се ползва с учител.

Според Хегарти много ученици, които нищо не са разбирали по математика само за 8 седмици могато да навлязат надълбоко в дебрите на математиката и да достигнат доста високо ниво. А щом основателят на сайта, който е завършил Оксфорд със специалност по математика казва това, значи наистина е така.

Въпреки големите успехи, Колин продължава да преподава в класната стая. Според него истинският допир с учениците не може да бъде заменен с нищо. Към момента преподава на деца 11 годишна възраст. А дали ще стане милионер, скоро ще разберем на наградите Global Teacher. Въпреки, че кой учител не е милионер, когато получава толкова голяма любов и подкрепа от учениците си?

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top