fbpx
Начало » Любопитно » Учениците в Австрия се връщат на училище с план

Учениците в Австрия се връщат на училище с план

  • bobi
  • 27 апр. 2020
  •  Коментарите са изключени за Учениците в Австрия се връщат на училище с план

Датите в Австрия са ясни за учениците – на 4-ти май започва подготовка за изпити, на 15 май започват занятията за всички ученици от 1 до 8 клас. На 29 май пък ще се върнат в училище учениците от по-горните класове и от средните специализирани училища, които са над 14 години.

Идеята е първо да се върнат малките ученици, защото според австрийското правителство на тази възраст ученето вкъщи е по-трудно и самостоятелните занимания по интернет в много случаи изискват и присъствието на родител.

Учениците няма да влязат в клас вкупом. Ще бъдат разделени на две групи, за да се осигури достатъчно разстояние между учениците и в училище да има по-малко хора. Първата група ще посещава училището от понеделник до сряда, а втората – четвъртък и петък. Следващата седмица редът ще е обратният и така за две седмици всяка от групите ще е посетила пет дни учебното заведение.

Интернет заниманията на практика ще отпаднат. Когато не ходят на училище, децат ще имат домашни занимания. Няма да има удължаване на учебната година, няма да има и класни работи по предметите. Оценките ще се определят от успеха през първия срок, оценките до март и начина, по който всеки ученик се е справил със задачите, поставяни му за подготовка в периода на карантина.

Има и официално решение, в което се казва, че няма да има деца, които да повтарят класа от първи до четвърти клас, стига родителите да не пожелаят това. Ако все пак има деца, които имат нужда от допълнителна подготовка по дадени предмети, ще има летни училища.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top