fbpx
Начало » Класации » Университетите в Германия, които ще ви осигурят мечтаната работа

Университетите в Германия, които ще ви осигурят мечтаната работа

 • bobi
 • 19 окт. 2017
 •  Коментарите са изключени за Университетите в Германия, които ще ви осигурят мечтаната работа

Класацията на Times Higher Education излъчва 150-те университета,  чиито студенти намират най-бързо и лесно работа по специалността си. THE (Times Higher Education) провежда проучване между работодатели и директори на международни компании от 20 различни държави. Ето и университетите в Германия, които попадат в първите 50 в света:

 1. Technical University of Munich (TUM)

Тази институция в баварската столица е на осмо място в света и на първо в Германия. Университетът се нарежда дори над престижните Принстън и Колумбия и е точно една позиция след Оксфорд.

TUM е единственият университет извън САЩ, Великобритания и Япония, който попада в първите 10. Президентът на вуз-а споделя, че успехът му се дължи основно на силните връзки на университета с компании като БМВ и Сименс. Репутацията му на средище на креативност и научни иновации също изкачва TUM напред: учените му са създали 165 изобретения през 2014 и 69 патента през 2015.

 През последното десетилетие TUM се провъзгласява за „предприемаческият университет”, чиито студенти са създали над 800 стартъпа.

 1. University of Munich (Ludwig-Maximilian University)

Още познат като LMU, университетът заема 31-во място в света. Той е един от най-старите в Европа с корени от 15. век, а списъкът с възпитаници на университеета включва Папа Бенедикт XVI.

LMU е и най-добрият немски университет според американския доклад US News and World Report. Той е оценен високо заради преподавателската дейност и отдадеността към академична свобода, препратка към Втората световна война, когато студенти и преподаватели се обявяват против нацистката идеология.

 1. Goethe University Frankfurt

Водещата образователна институция във Франкфурт попада на 50-то място в класацията, изпреварвайки Cornell и University of Chicago. Кръстен на най-обичания немски писател, Гьоте, университетът разполага с глобални връзки с различни индустрии. Той е особено известен с добрите си кадри в областта на медицината и физиката, както и икономиката и бизнес администрацията.

 1. Heidelberg University

На 56-то място е Heidelberg: най-старият немски университет, основан през 1386 година, който е и един от най-древните в света. В него учат много международни студенти: около 17 процента от общия им брой 29,000. Петима немски канцлери са посещавали Heidelberg, а едноименният град, в който е разположен университета, е провъзгласен за едно от най-вдъхновяващите места в света.

 1. Humboldt University, Берлин

На 61-во място е университетът в Берлин, чиито възпитаници имат най-големи шансове за започване на работа в космополитната столица. Това е висшето учебно заведение на  велики умове като Карл Маркс и Алберт Айнщайн, а Times Higher Education го определя като един от най-престижните университети не само в Германия, но и в Европа. Humboldt има световна репутация в областта на изкуствата и хуманитарните науки, а 29 от завършилите го са получили Нобелова награда.

 1. Frankfurt School of Finance and Management

Не е изненада, че висше училище по бизнес и финанси, разположено във финансовата столица на Германия, създава квалифицирани кадри, които бързо започват своята кариера. Университетът във Франкфурт заема 67-мо място в света и макар че е сравнително нов, добрата му репутацията му непрекъснато се разпространява.

Немското бизнес списание Wirtschaftswoche го определя за четвъртия най-добър университет в Германия през изминалата година.

 1. Karlsruhe Institute of Technology (KIT)`

Университетът попада на 81-во място в света. Макар че е основан едва през 2009 година, той има научна предистория, тъй като е резултат на сливане на университет и изследователски център. В предшественика му – университета Karlsruhe, е учил Карл Бенц – създателят на първия автомобил с бензинов двигател.

 1. University of Göttingen

Поставен на 92-ро място, Göttingen все пак влиза в първите 100 в света и е провъзгласен за един от най-престижните университети в Германия. Повече от 40 притежатели на Нобелова награда са учили или преподавали в университета, който има и една от най-големите библиотеки в Германия.

 1. Technical University of Berlin

Техническият университет в Берлин е класиран на 96-то място в света и предлага разнообразие от програми в техническите специалности: математика, природни науки, инженерство и компютърни науки.

 1. Free University of Berlin (Freie Universität)

Freie Universität (FU) е основан през 1948 година в началото на Студената война в Западен Берлин. Доверие, справедливост и свобода остават ценностите на университета през годините. Той си партнира с други университети в целия свят и има седем международни офиса в Пекин, Брюксел, Кайро, Москва, Ню Делхи, Ню Йорк и Сао Паоло.

Материал на Милена Узунова

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top