fbpx
Начало » Бакалавър » Най-международните университети са… в Китай!

Най-международните университети са… в Китай!

  • bobi
  • 31 ян. 2020
  •  Коментарите са изключени за Най-международните университети са… в Китай!

Три университета от Хонг-Конг са обявени за „най-международни“ от класацията Times Higher Education

Хонг-Конг е дом на три от най-международните университети в света, като водещ е градския университет CityU. Такива са последните данни на световната клация на Times Higher Education.

Общо 170 университети в света са класирани в световен мащаб, но CityU държи убедително класацията. На Второ място е университета в Хонг-Конг – HKU, а Китайският университет – CUHK – е на пето място. Другите две места в топ 5 са за Ecole Polytechnique в Швейцария, както и ETH Zurich, отново швейцарски университет.

Класирането е оформено въз основа на четири фактора – международни студенти, международен персонал в университета, авторство на публикации с поне един международен съавтор и глобален статус на учебното заведение.

Според Times Higher Education, ако студентите искат да учат в международна среда, трябва да кандидатстват или в Хонг-Конг или в Швейцария или Сингапур или Великобритания.

По тази тема, Националният университет в Сингапур продължава водещата си класация, като заема седмо място заедно с Оксфорския университет. След тях е Кеймбридж.

Що се касае до водачът в ранкига CityU – той има повече от 400 международни партньора, обмен в 44 държави и региони, както и над 1200 студента участват постоянно в международни програми

Второто място, което се държи от университета в Хонг-Конг пък има цели 20 000 студента, от които 8000 идват от чужбина. Образованието му е фокусирано към това да подготви студентите да бъгат адекватни към глобализацията и да са успешни навсякъде по света.

Китайският университет има 6000 студента от повече от 50 държави. Международните му партньорства са над 270.

За съжаление, в момента новините покрай коронавируса в Китай засягат и университетите. Някои от университетите прекратяват приемите за международни студенти за този семестър поради съобразжения за безопасност. От друга страна и правителството се намеси по отношение на вируса и спря всички програми за обмен на студенти и стажове в Китай заради коронавируса. И въпреки всичко – китайските университети въобще не са за подценяване!

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top