fbpx
Начало » Класации » Най-добрите университети в Испания

Най-добрите университети в Испания

  • bobi
  • 02 ян. 2018
  •  Коментарите са изключени за Най-добрите университети в Испания

Вижте кои са най-добрите испански университети според класацията на Times Higher Education’s World University Rankings за 2018 година.

В продължение на поредицата от класации, които разглеждаме, тази седмица ви представяме

най-добрите университети в топлата средиземноморска държава. Много кандидат-студенти избират Испания заради слънчевото време, културните забележителности и оживените градове. Испания  е третата държава в света след Китай и Италия с най-голям брой обекти в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Испанските университети пък са около 76 на брой, като най-известните се намират в Мадрид и Барселона, както и в по-малките градове Памплона и Гранада. Регионите на Испания са изключително разнообразни, затова студентите, които избират да учат там, трябва да се съобразят и с езика и начина на живот в определения     район. Испания е една от най-евтините дестинации за получаване на висше образование заради сравнително ниските такси в държавните университети и ниските разходи за живот. През последните години средиземноморската държава  бързо набира скорост в предлаганите програми в областта на бизнес науките. Частните бизнес университети в Испания са високо признати във всички класации за международно образование. В резултат на това програмите на английски език са все по-популярни в испанските университети.

Ето и първите 5 университета в Испания:

Pompeu Fabra University

Pompeu Fabra  е сравнително млад университет, основан през 1990 година в Барселона. Най-силните му специалности са в областта на социалните и хуманитарните науки, медицината и медийните науки. Университета носи името на лингвиста Помпеу Фабра, който има голям принос към развитието на популярността на каталунския език. Официалният език на преподаване е каталунски, но има и програми на испанския език, който се преподава у нас (кастилски), както и на английски език. Студентите имат възможност да научат каталунски в университета. Pompeu Fabra разполага с 3 кампуса в Барселона.

Autonomous University of Barcelona

Основният му кампус е разположен в един от най-големите индустриални и технологични центрове в страната, на 25 минути от центъра на Барселона. Университетът предлага 87 бакалавърски, 315 магистърски и 68 докторски програми. Бакалавърските програми по бизнес мениджмънт и администрация, икономика, педагогика и туризъм са изцяло на английски език, като много от останалите програми също са на английски. Това е причината университетът да привлича голям брой чуждестранни студенти. Автономният университет в Барселона има 13 факултета.

University of Barcelona

Третият университет в класацията също се намира в Барселона. Universitat de Barcelona е един от най-големите университети в Испания. В него се предлагат 73 бакалавърски, над 140 магистърски и 48 докторски програми. Програмите по международен бизнес и английска филология се преподават изцяло на английски език. 5 други програми са отчасти на английски език.

 University of Navarra

Университетът е частен, разположен в град Памплона и основан през 1952 година като висше училище по право. Днес той има 14 факултета, 17 института, бизнес училище и много други институции. В него се преподават над 120 програми. Университетът поддържа връзки с други университети по света като University of Washington, University of Hong Kong и University of Edinburgh с цел да окуражи международния обмен на студенти.

 Autonomous University of Madrid

Autonomous University of Madrid (AUM) е основан през 1968 година като държавен университет от испанското правителство. Разположен е в покрайнините на столицата Мадрид.  Кампусът му разполага с голям брой кафенета, паркинг, академични сгради, басейни, медицински център и спортни съоръжения, както и със собствена автобусна линия, която го свързва с центъра на града. Университетът е разделен на осем факултета.  Списъкът на завършилите Автономния университет в Мадрид включва известни министри на Испания.

Ето и останалите испанските университети в класацията Times Higher Education’s World University Rankings 2018:

Позиция в Испания Позиция в света Университет
1. 140 Pompeu Fabra University
2. =147 Autonomous University of Barcelona
3. 201-250 University of Barcelona
4. 301-350 University of Navarra
5. 351-400 Autonomous University of Madrid
6. 401-500 Polytechnic University of Catalonia
7. 401-500 University of Rovira i Virgili
8. 501-600 Complutense University of Madrid
9. 501-600 University of Granada
10 501-600 Polytechnic University of Valencia

Материал на Милена Узунова

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top