fbpx
Начало » Бакалавър » Най-добрите университети във Великобритания за 2022-ра година!

Най-добрите университети във Великобритания за 2022-ра година!

  • bobi
  • 05 ное. 2021
  •  Коментарите са изключени за Най-добрите университети във Великобритания за 2022-ра година!

Кои са най-добрите университети във Великобритания за 2022-ра година? На този въпрос отговаря британският сайт The Guardian в класация, която обхваща всички големи университети. За поредна година Оксфорд изпреварва всички останали – той е най-добрият ВУЗ във Великобритания, но и по други класации – в целия свят. На второ място се нарежда Кеймбридж, който си разменя мястото със сейнт Андрюс. Надолу класацията е доста цветна и може да я разгледате с интерес.

Място през 2022 Университет Място през 2021
1. Oxford 1
2. Cambridge 3
3. St. Andrews 2
4. London School of Economics 5
5. Durham 4
6. Warwick 8
7. Imperial College 9
8. Bath 6
9. UCL 14
10. Loughborough 7
11. Glasgow 12
12. Edinburgh 13
13. Lancaster 10
14. Bristol 11
15. Exeter 16
16. Leeds 18
17. Southampton 23
18. York 16
19. Strathclyde 15
20. Aberdeen 20

 

Източник: The Guardian 2022

Според The Guardian тази класация се фокусира върху нещата, които имат най-голямо значение за студентите, като добро преподаване и перспективи за работа, вместо да се базира на академични изследвания.

Университетите са класирани чрез 8 различни перспективи, които формират общо 100 точки. В тях се включва това, което студентите споделят за преподаването и въобще как преминават самите лекции. През тази година има и нов фактор, който е определящ, а именно – как университетите са успели да бъдат релевантни по време на пандемията и как са се справили с преподаването дистанционно.

Отделно се разглеждат и големите аудиторни лекции и дали информацията достига до всеки студент, както и самите оценки – дали са високи или ниски. Академичното представяне е от ключово значение, защото отново става дума за това какви знания са придобили младите хора.

Проследява се и развитието на студентите след завършването си в 15 месечен период и дали са си намерили работа. Това е ясен показател как са успели да се справят в живота след академичните години.

Освен по университет, може да влезете в таблицата и да търсите по предмет, за да видите кои учебни заведения са най-добри по вашата специалност. Не забравяйте, че класациите се променят всяка година така че вижте актуалната класация. Например доста университети са минали надолу в класацията, защото не са успели да бъдат адекватни на пандемията, но това не означава, че при нови мерки те няма да върнат основно своите челни места.

Имайте предвид, че колкото по-високо е един университет в класацията, толкова по-трудно е да влезете в него. В оригиналната таблица на сайта на The Guardian ще може да проследите и резултати от Ucas.

Както знаете, във Великобритания е пълно с учебни заведения, като някои от тях имат само по няколко предмета и съответно малко студенти. Това не означава, че качеството на образованието е по-ниско, а просто такава е политиката на университета. Затова някои от тях няма да намерите в общата класация, но, когато потърсите по предмет – могат и да излязат.

Общо специалностите в класацията са 54. Вътре пък в самите специалности има редица курсове, които може да запишете допълнително, ако учите нещо различно. Например може да учите графичен дизайн, но да запишете курс за интериорен дизайн и да допълните знанията си и дори, ако това е вашето – да се прехвърлите да го учите в един момент. Самите курсове са богати и наситени с информация, така че просто им хвърлете едно око.

И помнете, че университетът е важен, но по-важно е да бъдете постоянни, активни, търсещи и знаещи. Така се фокусирайте върху желаната от вас специалност, намерете вашето място и дерзайте!

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top