fbpx
Начало » България » Над 250 млн. деца по света нямат достъп до образование

Над 250 млн. деца по света нямат достъп до образование

  • bobi
  • 25 юни 2020
  •  Коментарите са изключени за Над 250 млн. деца по света нямат достъп до образование

Над 250 млн. деца по света нямат достъп до образование. Коронакризата задълбочава тенденцията, посочва Организацията на обединените нации за образование, наука и култура (ЮНЕСКО) в заключение от настоящия си Световен доклад за образованието.

Според доклада 40% от най-бедните страни не са подкрепили бедни и особено уязвими ученици по време на пандемията. Като цяло над 90% от всички учащи по света са засегнати от затварянето на училищата.

Още преди пандемията неравенствата в областта са били масово разпространени, сочи проучването на ЮНЕСКО. Изследването, озаглавено „Приобщаване и образование“, се базира на данни, според които още през 2018 г. 260 милиона деца и юноши по света изобщо нямат достъп до образование, което съответства на около 17% от всички непълнолетни в училищна възраст.

Опитът показва, че „кризите в здравеопазването могат да засегнат мнозина“, подчертава генералният директор на ЮНЕСКО Одри Азуле. Това според нея важи особено за „най-бедните момичета, много от които може никога да не се върнат в училище“.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top