fbpx
Начало » България » Лидери без деца водят Европа – опасно ли е за бъдещето ни?

Лидери без деца водят Европа – опасно ли е за бъдещето ни?

  • bobi
  • 24 юли 2019
  •  Коментарите са изключени за Лидери без деца водят Европа – опасно ли е за бъдещето ни?

От доста време се коментира една тема, а именно че бездетни лидери управляват Европа. Бройката им никак не е малка и това е причина за редица коментари. Сред най-изявените имена са германският канцлер Ангела Меркел, бившият вече министър-председател на Великобритания Тереза Мей, холандският премиер Марк Рюте, френският президен Еманюел Макрон, шведският премиер Стефан Льовен, председателят на европейската Комисия Жан-Клод Юнкер, както и премиерът на Люксембург Ксавие Бетел.

Както виждате, това е не малка бройка от изявени лидери, които водят Европа в дадена посока. Разбира се, че всеки човек сам решава дали да има деца или не. Никой не оспорва правото им на избор. Спорният въпрос идва от това дали бездетни хора могат да усетят и да разберат от какво има нужда техния народ. Според много анализатори те не мислят за следващите поколения, защото нямат деца. Те просто знаят, че всичко приключва с тях. Не мислят за бъдещи последици от изборите им, защото нямат деца, които да страдат от техните грешни решения.

В интернет се върти едно мнение на Михаел Лейтман – основателя на Международната академия по Кабала. Според него, човек, който няма деца, няма вътрешна потребност за бъдещето на света, а само за своята власт над него.

„Представете си жена, в чиито ръце има бебе. То е всичко за нея. Тя е готова да направи всичко, за да бъде то добре. А тези хора, които се намират начело на света и решават неговите проблеми, те нямат такова отношение към света. Те нямат дете на ръце. Това е ужасно“, казва Михаел Лайтман. „Те се чувстват добре, а дом нямат. Нямат деца, не ги интересува какво ще стане утре. Съгласно Тората, човек няма право да ръководи и да бъде мъдрец, ако няма семейство и деца. Той няма усещането за света, каквото трябва да бъде. Така ни се и пада! Защото ние така се отнасяме към света. Затова и тези ръководители се отнасят така към него. Те ни демонстрират какви са, че ние се отнасяме към света чисто механично – не ни интересува какво ще стане днес, утре, вдругиден“.

Разбира се, това е доста крайна теза и не всеки може да се съгласи с нея. Въпреки, че си спомням, че когато вървеше предизборната кампания на Тереза Мей за премиер на Великобритания, нейните противници изтъкваха точно това – че тя няма деца и няма как да вземе правилно решение за „децата“ на Великобритания, а именно – нейните жители. Е, може и да са били правили, защото дойде Брекзит.

При Ангела Меркел отново имаше коментари за това, че не е родител. Постоянно я „удряха“ с това, че не е загрижена за нацията си, като е пуснала милиони мигранти в Европа, докато в Германия постоянно се коментира, че раждаемостта постоянно спада.

При премиерът на Люксембург Ксавие Бетел коментарите никога не са спирали. Още през 2015-та година той се жени за съпругът си Готие Дестне. Това е и една от първите (да не кажа и първата, но да не излъжа) гей сватби на виден политик и приятеля му, които обявяват публично тяхната любов. Както казах, те се женят и от тогава са заедно. Мъжът на премиера на Люксембург е архитект и постоянно придружава половинката си на приеми и събития. Това само по себе си води редица коментари през годините, както за политическата кариера на Бетел, така и за изборите му по време на управлението.

От друга страна Ердоган призовава доста често мюсюлманите да имат поне по пет деца, а исляма в различните част на света призовава постоянно да се ражда. Борещите се за доминация на исляма раждат по много деца и това може да доведе до цивилизационен сблъсък в Европа – Изтока да бъда многодетен, а Европа – да се срине – без население и без ценности.

Това разбира се е някакъв лош сюжет от филм, който най-вероятно няма да се сбъдне, но съм длъжен да покажа всяка една гледна точка. И все пак – най-важното е нашите политически лидери да взимат мъдро решения и да бъдем техен коректив. Ако това е в минус за Европа – от нас зависи да си изберем нови лидери.

Материал на Борислав Борисов – Bobby

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top