fbpx
Начало » Бакалавър » Лекцииите в Кеймбридж ще бъдат онлайн през 2020/2021 г.

Лекцииите в Кеймбридж ще бъдат онлайн през 2020/2021 г.

  • bobi
  • 21 май 2020
  •  Коментарите са изключени за Лекцииите в Кеймбридж ще бъдат онлайн през 2020/2021 г.

Университетът в Кеймбридж обмисля да провежда лекциите си онлайн през следващата учебна 2020/2021 г. Информацията е изпратена до имейла на всички преподаватели от английския университет.

Новината е поместена във Varsity – местен студентски вестник. В нея се казва, че управителният съвет на Кеймбридж е съгласен, че има нужда от социално дистанциране и че следващата година е по-добре да няма присъствени лекции.

Планът е лекциите да бъдат предаване на живо, записвани и предоставяни в онлайн платформата на университета, за да могат студентите да ги ползват. Що се отнася за тетрите и другите активности на университета, то е помислено да бъдат в малки групи и да се спазват изискванията за социално дистанциране.

По отношение на изпитите най-вероятно и те ще се провеждат онлайн, като ще е трудно всички студенти да присъстват и да спазват социалното дистанциране.

Говорител на университета излезе с официална позиция по случая, като заяви, че университетът непрекъстнато се адаптира към променящата го среда. По тази причина унверситетът е решил, че физически лекции няма да има и е по-добре да бъдат онлайн.

Кеймбридж все пак пояснява, че може и някои лекции да бъдат и с физическо присъствие, като групите бъдат малки, както и че решението по всяко време може да бъде преразгледано, ако има промени в борбата с коронавируса.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top