fbpx
Начало » Класации » Класация на университетите във Великобритания 2020

Класация на университетите във Великобритания 2020

  • bobi
  • 06 мар. 2020
  •  Коментарите са изключени за Класация на университетите във Великобритания 2020

Ако все още се чудите в кой университет във Великобритания трябва да отидете и какво да учите – тази класация е само за вас. Излезе класацията на университетите във Великобритания за 2020-та година!

Тази класация е официална на Guardian, прави се всяка година и е насочена към студенти, които освен университет, се опитват да изберат и точната специалност.

Класацията е пълна и адекватна – класира университетите по изключително много фактори, които са важни за едно следване – преподаване, реализация, обща атмосфера, шанс за намиране бързо на работа. Критериите са много и ще може да проследите бъдещия ви университет по много показатели.

Класацията е направена въз основа на оценки, както на студентите, така и на преподавателите, но също така и на персонала на университета. Има и измерен коефициент колко от първокурсниците в дадена специалност преминават във втората година. Това е много ключов показател, защото може да проследи оценките на студентите и как се развиват те след влизането им в учебното заведение.

Всяка оценка, която е дадена, е от 0 до 100.

Колкото по-висока е дадена оценка, толкова по-нагоре е университетът в таблицата. Това означава, че е и по-трудно, за да влезете в учебното заведение.

В общата таблица не присъстват всички университети. Някои учебни заведения са специализирани и се преподават по-малко предмети. Затова те са класирани заедно с други университети, които имат сходни специалности.

Цялата класация е съставена от 54 таблици, така че имате голям избор от критерии, за да проучите детайлно вашия бъдещ университет.

Важно е да кажем, че има разлика между предмет и курс. Всеки един от 54-те предметни области имат различни курсове. Например имате курс по илюстрация. Илюстрацията попада обаче в областта на дизайна, така че може да разберете подробности от специалностите по дизайн. Ако искате специално курсове по илюстрации, може да напишете и това в търсачката и ще ви излязат всички университети по дизайн, които водят такива курсове.

Всеки университет има създаден профил. Както виждате, името на университета е направен кликабъл. Може да цъкнете върху името на всеки университет. Тогава ще ви се зареди нов прозорец с информация само за университета. Ще можете да разберете какви са таксите, какво е настаняването, колко от студентите са мъже и жени, от къде идват и всякакви други подробности.

Цялата таблица:

https://www.theguardian.com/education/ng-interactive/2019/jun/07/university-league-tables-2020

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top