fbpx
Начало » Любопитно » Италия забрани на „Райънер“ и „Уизер“ да таксуват пътниците за ръчния багаж

Италия забрани на „Райънер“ и „Уизер“ да таксуват пътниците за ръчния багаж

  • bobi
  • 02 ное. 2018
  •  Коментарите са изключени за Италия забрани на „Райънер“ и „Уизер“ да таксуват пътниците за ръчния багаж

Италианският орган за защита на конкуренцията на пазара съобщи, че няма да позволи на нискотарифните авиокомпании „Райънер“ и „Уизер“ да таксуват клиентите си за ръчния багаж от 1 ноември, предаде „Ла Вангуардиа“.

В съобщение регулаторът посочва, че е наредил временното спиране на новата политика за багажа на „Райънер“ и „Уизер“, която влиза в сила от днес.

В съобщението се посочва, че според новите правила на двете компании от 1 ноември пътниците могат да носят безплатно със себе си само малка чанта, която да може да бъде поставена под седалката в самолета. Ако искат да качват ръчен багаж, трябва да платят допълнително.

Според италианския регулатор тази допълнителна такса трябва да бъде включена в стандартната тарифа, защото налагането й след това е фалшиво представяне на действителната цена на билета и не позволява да се направи реално сравнение с тарифите на останалите компании, поради което клиентите биват лъгани.

След решението „Райънер“ и „Уизер“ ще трябва временно да преустановят всички действия, насочени към това да искат допълнение към стандартната тарифа за транспортиране на малки куфари, и ще трябва да предоставят на клиентите си безплатно пространство за тях.

Двете компании разполагат с пет дена, за да уведомят регулатора за мерките, които са предприели в изпълнение на решението.

От днес ирландската „Райънер“ и унгарската „Уизер“ прилагат нова политика за ръчния багаж на борда, с която целят да намалят закъсненията на полетите.

„Райънер“ ще задължава клиентите си да плащат за куфарите с тегло до 10 кг, което досега бе безплатно, а „Уизер“ ще разрешава на борда да се качват куфари на клиентите, които ползват услугата WIZZ Priority. За желаещите да чекират багажа преди пътуването „Уизер“ въвежда услуга, започваща от 7 евро за 10-килограмовите куфари.

Източник: https://www.dnevnik.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top