fbpx
Начало » Любопитно » Деца от Виетнам – в найлонови чували, за да стигнат до училище

Деца от Виетнам – в найлонови чували, за да стигнат до училище

  • bobi
  • 11 ное. 2019
  •  Коментарите са изключени за Деца от Виетнам – в найлонови чували, за да стигнат до училище

В провинция Диен Биен има град, който се казва Хуои Ха. Хората там са отдалечени от цивилизацията и трябва да се справят с изключително тежки условия, за да избягат от бедността. Едно от бягствата е училището. Децата трябва да ходят на училище и да се учат, дори това да означава да влязат в найлонови чували и да бъдат пренесени през бурната и мръсна река.

Мост през реката няма. За преминавато ѝ служат нестабилни бамбукови мостове и салове в селото. Но, когато реката повишава нивото и течението се засилва, и те стават неизползваеми. Тогава група мъже решават, че все пак надежда за децата има, макар и да трябва да се вземат драстични мерки за повече от 50 деца. Те биват поставени с големи найлонови чували, за да бъдат пренесени през опасната буйна река.

Децата се страхуват, но нямат избор – влизат в найловната торба и се надяват да стигнат до другия край. Тази процедура е изключително опасна и животозастрашаваща, но нямат избор.

Според местната власт в Хуои Ха, течението на реката е особено опасно през дъждовния сезон и всички се надяват държавата да успее да инвестира в мост, за да може жителите на селото да успяват да преминават през реката.

Всъщност, не само преминаването през реката в найлон в единственото препятствие пред децата. След него идва дългия път до училище. Децата минават и 5-часов преход през 15 километра хлъзгав горист терен.

Ръководството на училище знаят отлично за ситуацията с децата и също подкрепят идеята да се предприемат мерки в тежката ситуация. Знаят отлично колко трудно е придвижването в дъждовния сезон и че родителите правят всички по силите си малките деца да не пропускат часове.

Има и положителна новина. След като новината е излъчена във Виетнам, министърът на транспорта Нгуен Ван споделя, че правителството ще направи всичко възможно да се реши проблема. Очакваме скорошно решение.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top