fbpx
Начало » Бакалавър » Великобритания остава най-желана дестинация за образование в чужбина

Великобритания остава най-желана дестинация за образование в чужбина

  • bobi
  • 21 февр. 2019
  •  Коментарите са изключени за Великобритания остава най-желана дестинация за образование в чужбина

Скандинавските страни изкушават кандидат-студентите с безплатно образование в университет.

Въпреки брекзит Великобритания остава една от най-предпочитаните дестинации за висше образование. Тази година обаче кандидатите все пак са намалели с 9 процента.

Експерти коментират, че не става въпрос за отлив от Великобритания, а по-скоро преливане в други образователни дестинации в Европа.

Нина Димова ще учи физика в Оксфорд. Дори и тя не била сигурна дали да кандидатства там заради предстоящия брекзит: „В даден момент обявиха, че условията ще останат същите за нас и това облекчи всичко. Най-скъпото нещо може би е таксата за самото образование, но можем да кандидатстваме за кредит”.

„Съобразено цена – качество на образованието Холандия и може би Германия и Австрия са държавите, в които е най-изгодно да се обучават студентите, имайки предвид и допълнителните разходи, които ще имат за настаняване, за живот, за транспорт”, обясни Николай Христанов, от изложение „Световно образование”.

В Дания и Швеция европейските студенти учат безплатно, но животът е много скъп.

Бизнес и икономика са специалностите, които най-често избират българските студенти в чужбина.

Засилва се интересът към образование в Канада, след като отпаднаха визите за българи. Още информация за следването в чужбина можете да получите на изложението „Световно образование” в НДК тази събота и неделя.

Източник: https://btvnovinite.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top