fbpx
Начало » България » Българка е №1 в Европа и №2 в света по китайски език!

Българка е №1 в Европа и №2 в света по китайски език!

  • bobi
  • 22 окт. 2018
  •  Коментарите са изключени за Българка е №1 в Европа и №2 в света по китайски език!

Лора Тоскова от България спечели второ място на Международното езиково състезание „Китайски езиков мост“ – 2018. С тази своя победа нашето момиче се класира на второ място в света и на първо място в Европа. Лора впечатли журито с езиковите си умения, знанията си за Китай и танците, които бяха част от репертоара ѝ.

Състезанието завърши днес – 21.10.2018, а мястото на провеждане бе град Кунмин, провинция Юнан. Състезанието бе излъчвано и по местен телевизионен канал, като бе гледано от вероятно милиони хора.

Те станаха свидетели на различните кръгове, в които участниците са говорили на традиционен китайски език, изпълнявали са шоу програма и са отговаряли на въпроси от различни области, като литература, история, география. На първото място в състезанието се класира Корея.

Голямата награда, която печели Лора, е едногодишна стипендия за обучение в Китай. Чувства се щастлива и обогатена с безброй много нови преживявания.

Пред „Успелите“ нейният основен преподавател по китайски език, споделя:

Китайският езиков мост е състезание, в което трябва да покажеш знания, талант и характер. За да заминеш в Китай и да участваш, то първо трябва да се пребориш на местно ниво.

Всяка държава, в която има институт Конфуций, организира конкурс, който преминава през няколко етапа. На него журито избира най-добрите участници, които да изпрати в Китай, за да представят родината си. В България избраната бе Лора. На регионално ниво тя отново спечели второ място.

Лора е изключително ученолюбива и талантлива. Има цели и ги следва. Вярвам, че я очаква бляскаво бъдеще. Тя е не само добър и талантлив ученик, но и прекрасен млад човек.

Тази седмица Лора си идва на родна земя. Тя е родом от Асеновград. Изучава китайски език във ФЕГ „Антоан дьо Сент –Екзюпери” – Пловдив, като това е нейната последна година на обучение. Всички нейни близки, приятели и преподаватели я очакват с огромно нетърпение!

Освен Лора за България се е състезавал и друг участник – Станислав Макреев от 18 ОУ “Уилям Гладстон”, като двамата са били екип. Повече за него и участието му очаквайте да ви разкажем в следващите дни.

Източник: http://uspelite.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top