fbpx
Начало » Любопитно » Бил Гейтс влага над 1.7 млрд. долара в държавни училища в САЩ

Бил Гейтс влага над 1.7 млрд. долара в държавни училища в САЩ

  • bobi
  • 27 окт. 2017
  •  Коментарите са изключени за Бил Гейтс влага над 1.7 млрд. долара в държавни училища в САЩ

Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс заяви, че ще вложи 1.7 млрд. долара в държавните училища в САЩ чрез своята фондация. Това обяви той на пресконференцията на Съвета на училищата от големите градове в Кливланд, пише Washington Post

Целта на Гейтс

Гейтс смята, че всеки ученик заслужава да получава качествено образование, за да се реализира успешно на пазара в бъдеще. „Целта на дарението е да спомогне за развитието на бъдещи таланти, да се създават нови идеи и добри условия за учителите“, увери милиардерът. Фондацията на Бил Гейтс и съпругата му Мелинда е вложила най-малко 3.4 млрд. долара в държавното образование в САЩ досега. Средствата са били разпределяни предимно за развитието на специализирани училища и обучителни програми на преподаватели. Най-богатият човек в света е убеден, че фондацията трябва да служи за промяна и да допринесе за установяването на нови методи на преподаване, които да са успешни и да бъдат за пример на другите училища.

„Стратегията за подобряване на образователната система, реформирането на учебния план, събуждането на интереса на учениците – всичко това ще бъде в ръцете на училищното ръководство“, потвърди съоснователят на Microsoft. Гейтс е на мнение, че училищата и учителите трябва да ръководят процеса, тъй като те могат да подобрят образователната система и инвестицията да постигне своя ефект. Той допълни, че 60% от общата сума ще бъде за общообразователните държавни училища. Думите му бяха посрещнати с голямо одобрение от всички на пресконференцията.

Бил Гейтс е най-богатият човек в света за четвърта поредна година с богатство от 86 млрд. долара, сочат данни на френската консултантска компания Capgemini.

Предишни инвестиции

Преди години инвестицията на друга емблематична фигура в технологичния сектор – Марк Зукърбърг, претърпя голям неуспех. През 2010 г. основателят на Facebook вложи 100 млн. долара в държавните училища в Ню Джърси. Тогава намеренията му бяха да възстанови качественото образование в учебните заведения в щата, както и да бъдат извършени редица реформи за 5 години. Нито една от целите не беше постигната, а някои от училищните директори бяха уличени в злоупотреба със средства в особено големи размери.

Източник: http://www.capital.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top