fbpx
Начало » Бакалавър » Австралия – Далечното образование, което си струва всеки долар!

Австралия – Далечното образование, което си струва всеки долар!

  • bobi
  • 05 окт. 2018
  •  Коментарите са изключени за Австралия – Далечното образование, което си струва всеки долар!

Австралия е една от държавите, които предлагат огромно разнообразие от култури, качествено образование, първокласна инфраструктура, красива природа, силно развита икономика и богат лайфстайл. Мястото е сравнително безопасно и много гостоприемно и предлага възможности за водене на живот с висок стандарт след завършването на обучението.

Австралия се е доказала като едно от най-добрите места за всеки студент. Повече от 500 000 чуждестранни студенти от над от 200 държави пристигат всяка година в страната. Квалификациите, които получават, са световно признати и са ключ към успешно бъдеще. Австралия е страна на възможностите с богато разнообразие от култури, първокласна инфраструктура, висококачествено образование, богат лайфстайл и красива природа. Австралия е безопасна и гостоприемна страна, с една от най-силно развитите икономики в светa и предлага безброй възможности за живот, образование и работа в Австралия докато сте със студентска виза.

В Австралия имате свобода да изберете учебен план според Вашите цели и възможности. Можете да се дипломирате в университет или професионален колеж (VET) или да изучавате английски език в интензивни курсове (ELICOS). Тези сектори са свързани помежду си, така че лесно можете да се преминете от една степен към друга или от едно учебно заведение към друго, за да си осигурите шанс за постоянно местожителство в страната.

Учи и работи в Австралия

Австралия е една от страните в света, които предоставят възможност да печелите пари, докато учите и впоследствие да получите статут на постоянно пребиваващ чрез програмите за привличане на квалифицирани кадри (точковата система на Австралия) или чрез работна виза. Предимствата да работите и учите едновременно са, че по този начин получавате работен опит в нова култура, придобивате ценни умения и печелите пари за един комфортен живот.

Висшето образование в Австралия предлага пълен набор от програми, с които да си осигурите добре платена работа и висок стандарт на живот. В допълнение получавате много опции да кандидатствате за постоянно преместване в страната. Мнозина чуждестранни студенти пребивават в Австралия със студентска виза. Повечето от тях учат за придобиване на висша образователна степен. В страната се наблюдава недостиг на квалифицирана работна ръка. По тази причина чуждестранните студенти са добре дошли и допринасят значително за ръста на икономиката.

Предимства да си студент в Австралия

Едно от предимствата да бъдете чуждестранен студент в Австралия е, че получавате разрешение за почасова работа (до 40 часа за две седмици). Можете да работите почасово през учебната година и на пълно работно време през ваканциите. Ако сте дошли заедно със семейството си, те също получават възможност да работят до 40 часа на две седмици, докато Вие учите. Ако учите за степен Магистър или Доктор, отпада ограничението за почасова работа на Вашите близки, позволявайки им да си намерят постоянна работа.

За чуждестранни студенти съществуват 7 разновидности на студентска виза в зависимост от образователния сектор, който Ви интересува. Освен това всяка държава получава различно оценяване от Австралия.

Курсовете по английски език са чудесен начин да започнете живота си в страната.

Овладяването на езика до съвършенство ще Ви отвори много врати и ще Ви помогне да разберете из основи механизмите на образователната система. Така увеличавате шансовете си за по-добро образование, както и за получаване на постоянна виза или спонсорирана, работна виза подклас 457.

Университетите в Австралия

Пет от 39-те университета в Австралия се класират в топ 100 от класацията Times за топ университетите в света – World University Rankings . Това са Университетът в Мелбърн, Австралийският национален университет, Университетът в Сидни, Университетът на Куинсланд и Университетът на Западна Австралия.

Университетските курсове на обучение включват бакалавърски степени на равнище, а за следдипломно равнище в допълнение към магистърската и докторската степен се предлагат и специализирани сертификати и дипломи. Магистърски програми има в много дисциплини – включително в социалните науки, инженерството, здравните науки, бизнеса и икономиката. Магистърски степени обикновено включват или изследвания, или курсова работа, или комбинация от двете.

Сертификатът по английски език е задължителен!

За да учите в учебно заведение в Австралия е необходимо да имате сертификат за взет академичен модул на IELTS или ако нямате такъв можете да се запишете в подготвителните езикови курсове организирани на место.

Департаментът по Имиграция и Гражданство препоръчва следните тестове при кандидатстване за студентска виза:

International English Language Testing System (IELTS) Certificate

Test of English as a Foreign Language internet-Based Test (TOEFL iBT) Certificate

TOEFL Paper-Based Test (PBT) Certificate (This test is only acceptable if taken in one of the following countries where IELTS is not available: Belarus, Ecuador, El Salvador, Guatemala, Honduras, Kyrgyzstan, Mali, Moldova, Solomon Islands, Suriname, Tajikistan, Tanzania, Uganda and Uzbekistan.)

Pearson Test of English (PTE) Academic Certificate

Cambridge English: Advanced (CAE) Certificate

Occupational English Test

Здравна застраховка

За да получи студентът австралийска виза, то той трябва задължително да има сертификат за свободно владеене на английски език и достатъчно финансови средства, за да се издържа. Другото необходимо е притежаването на международна студентска здравна застраховка, която покрива времето на престоя в Австралия.

Разходи за обучение в Австралия

Разходите за обучение в Австралия зависят от институцията и нивото на обучение, която ще  изберете.

Списъкът по-долу дава информация за обхвата на курса и разходите за различните видове квалификации.

Училище – от $ 7800 до $ 30,000

Английски езикови проучвания – около $ 300 на седмица, в зависимост от продължителността на курса

Професионално образование и обучение (Сертификати I до IV, дипломи и Advanced Diploma) – от $ 4000 до $ 22 000

Бакалавърска степен – от $ 15,000 до $ 33 000 *

Следдипломна магистратура – от $ 20 000 до $ 37,000 *

Докторска степен – от 14,000 $ до 37 000 $ *

* Забележка: Това не включва курсове с по-висока стойност, като например ветеринарни и медицински. Моля, посетете уебсайта на институцията директно за да видите разходите за тези курсове.

Всички разходи са за година и са в австралийски долара. 

Настаняване

Съществуват няколко възможности за настаняване по време на Вашето обучение:

Повечето университети и висши учебни заведения предлагат настаняване в общежития в или в близост до учебното заведение. Цените за настаняване варират между 80$ и 250$AUD на седмица.

Настаняване под наем – Споделянето на апартаменти или къщи е изключително популярен начин за настаняване на студенти по време на обучението им. Заплаща се наем, който варира от 70$ до 250 $ AUD на седмица за наемане на апартамент и от 100$ до 400$ AUD на седмица за къща.

Хостели или къщи за гости – Предоставя Ви се самостоятелна стая. Банята и кухнята са общи. Цените варират от 80$ до 135$AUD на седмица.

Стипендии

Има много стипендии, дарения и други, които могат да ви помогнат и да ви подкрепят финансово при обучението ви в Австралия. Те се предлагат както от австралийското правителство, образователни институции така и от редица други държавни и частни организации. Можете да използвате даденото на ваше разположение търсене на всяка страница на този сайт, за да намерите съответната стипендия за вас, заедно с информация за контакти с институцията, която предоставя стипендията.Всички молби за стипендии се извършват директно от организацията която ги предоставя.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top