fbpx
Начало » Любопитно » АББ инвестира 100 милиона евро в глобален кампус за иновации и обучение

АББ инвестира 100 милиона евро в глобален кампус за иновации и обучение

  • bobi
  • 13 апр. 2018
  •  Коментарите са изключени за АББ инвестира 100 милиона евро в глобален кампус за иновации и обучение
  • АББ прави най-голямата инвестиция в индустриална автоматизация в родината на B&R – Австрия
  • Инвестицията в размер на 100 млн. евро оформя лидерската позиция на АББ в областта на автоматизацията на машини и производство
  • Инвестициите в развитието на фабриката на бъдещето ще създаде 1 000 нови работни места
  • Предстои изграждането на свръхмодерен кампус за иновации и обучение в Егелсберг, Австрия, до 2020 година
  • АББ отбелязва напредък в историята на успеха на B&R на първата годишнина от обявяването на придобиването

Една година след като обяви придобиването на B&R (Bernecker + Rainer Industrie-Elektronik GmbH), АББ ще инвестира 100 млн. евро в Австрия за изграждането на свръхмодерен кампус за иновации и обучение в дома на B&R в Егелсберг, Австрия. Това е най-голямата инвестиция в областта на индустриалната автоматизация в над 130-годишната история на АББ и полага основите за около 1 000 нови работни места за специалисти във високите технологии в Австрия.

Базирайки се на ABB AbilityTM, новият кампус за иновации и обучение ще разработва технологии за фабриката на бъдещето, където производството ще се извършва автономно от умни и свързани чрез облак машини и роботи. С тази инвестиция АББ реализира успешно своята стратегия „Следващо ниво”, която дефинира иновациите като ключов двигател на печелившия растеж. Компанията инвестира 1.4 млрд. щатски долара годишно в научно-изследователска и развойна дейност, и разполага с екип от около 30 000 инженери-специалисти в научно-изследователската и развойна дейност и приложенията. B&R разполага с над 1 000 служители, работещи в областта на научно-изследователската и развойна дейност, и разработването на приложения.

Новият кампус за научно-изследователска и развойна дейност ще се простира върху площ от 35 000 кв.м. и ще бъде оборудван със значителен брой свръхмодерни съоръжения. Това включва ултрамодерни лаборатории за научно-изследователска и развойна дейност, които ще разработват и тестват новите автоматизационни технологии – от системи за индустриално управление до машинно учене и изкуствен интелект. Предвижда се и Академия по автоматизация, която ще обучава клиенти, партньори и служители на тези технологии. 

Началото на строителството е планирано за това лято, а новият кампус се очаква да бъде готов и функциониращ през 2020 г. След като бъде завършен, обектът в Егелсберг ще бъде един от най-големите центрове на АББ за научно-изследователска и развойна дейност.

С новия кампус, вторият по големина доставчик в света на решения за индустриална автоматизация ще затвърди още повече своята позиция в областта на автоматизацията на машини и производство. Разработването на иновативни технологии ще даде възможност на АББ да обслужва още по-добре атрактивния пазарен сегмент на автоматизацията на машини и производство, оценяван на 20 млрд. щатски долара.

АББ придоби B&R – компанията, която тогава бе най-големият независим доставчик в света на базирани на продукти и софтуер решения с отворена архитектура за автоматизация на машини и прозводство – през месец юли 2017 г. Днес B&R е интегрирана в дивизия „Индустриална автоматизация” на АББ като нейно глобално бизнес направление за автоматизация на машини и производство. С комбинираните продуктови портфейли, АББ днес е единственият доставчик на индустриална автоматизация, предлагащ на клиентите си цялостния спектър от технологии и софтуерни решения по отношение на измерването, управлението, изпълнението, роботиката, електрификацията и дигитализацията.

“B&R реализира отличен старт в рамките на АББ и надмина нашите очаквания. Със сигурност сме на път скоро да постигнем целта си от приходи от над 1 млрд. щатски долара”, сподели изпълнителният директор на АББ Улрих Шписхофер на пресконференция в Линц, на която присъства и австрийският канцлер Себастиан Курц.“С нашата инвестиция в размер на 100 милиона евро, ние подсилваме тази динамика и основните стълбове на тази история на успеха: иновациите и хората. В допълнение към новия капацитет за научно-изследователска и развойна дейност, нашата инвестиция ще разшири обхвата на Академията по автоматизация на B&R, предлагайки на клиенти, партньори и служители в цял свят уникални програми за образование и обучение.”

“С този ясен ангажимент към локацията в Егелсберг, АББ се е утвърдила като пазарния лидер в областта на автоматизацията в Австрия”, заяви канцлерът Себастиан Курц. “Вярна на думата си, компанията днес прави инвестиция, която е от огромно значение за Австрия като бизнес локация с международно присъствие. Това е стартовият сигнал за офанзива при локациите в ключовия сегмент на дигиталната индустрия. Това е важен импулс за създаването на висококвалифицирани нови работни места и позиционирането на Австрия като високотехнологична локация.”

Това ще бъде от полза и за образователния пейзаж на страната. „Подсилването на добрите ни взаимоотношения с университети, университети по приложни науки и образователни институции е част от нашата стратегия за иновации и изследователска дейност. По този начин ние можем да ускорим още повече нашата набрана скорост на раастеж и развитие на иновациите, както и да разширим технологичното си лидерство,” заяви Ханс Вимер, управител на B&R.
“Това е невероятен ден за B&R,” сподели Джозеф Райнер, съосновател на Bernecker & Rainer Industrie-Elektronik GmbH. “Гладкото интегриране показва, че компанията, която Erwin Bernecker и аз основахме преди 39 години, е в отлични ръце. Изключително много се радвам, че АББ продължава да пише и ускорява нашата история на успеха с тази историческа инвестиция.”

АББ (ABBN: SIX Swiss Ex) е иновативен технологичен лидер в областта на продуктите за електроснабдяване и електрообзавеждане, роботика и задвижвания, индустриална автоматизация и енергийни мрежи, които обслужват битови, промишлени, транспортни и инфраструктурни клиенти по целия свят. Продължавайки своята над 130-годишна история в иновациите, АББ днес пише бъдещето на промишлената дигитализация с две предложения с ясна стойност: довеждане на електричество от която и да е електроцентрала до който и да е електрически контакт, и автоматизиране на всички промишлени отрасли от естествени ресурси до завършени продукти. В качеството си на основен партньор на Формула Е, изцяло електрическият международен клас моторни спортове на FIA, АББ продължава да тласка границите на електическата мобилност отвъд възможното, допринасяйки за едно по-устойчиво бъдеще. АББ развива дейност в над 100 държави и разполага с около 135 000 служители.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top