fbpx
Начало » Статии » ACCA – международна професионална квалификация по счетоводство и финанси в България

ACCA – международна професионална квалификация по счетоводство и финанси в България

  • Ana Avtova
  • 30 авг. 2017
  •  Коментарите са изключени за ACCA – международна професионална квалификация по счетоводство и финанси в България

Може би се чудите „Защо точно счетоводство?” Всъщност въпросът е „А защо не?”

В световен мащаб гладът за професионалисти в сферата на счетоводството и финансите никога не е бил по-голям. И все пак, за да сте конкурентноспособни в България, и извън нея, трябва сериозно да се замислите за нуждата от международна професионална квалификация по счетоводство и финанси. Изборът е богат, но това, което решите днес, със сигурност ще окаже влияние върху възможностите ви за професионално развитие утре.

Защо да изберете института АССА (Association of Chartered Certified Accountants)?

ACCA е една от най-престижните и лесно разпознаваеми абревиатури във финансовия свят. B превод на български означава Асоциация на международните експерт счетоводители. Централата е базирана в Обединеното Кралство и е най-голямата подобна институция в света, с над 400 000 членове и студенти. Квалификацията се състои от 14 изпита, и когато станете АССА член, това е гаранция, че притежавате всички необходими финансови и счетоводни познания и умения, и със сигурност ще ви изпрати далеч напред в професионално отношение.

Начините да се подготвите за АССА изпитите са два:

1. да учите самостоятелно или

2. да посещавате специализирани обучения

Вторият вариант е препоръчителен,  по простата причина, че спестявате много време за подготовка, тъй като курсовете представят материала синтезирано и се фокусират върху основните моменти, на които изпитващия държи.

В България най-реномираната компания, предлагаща курсове за АССА квалификацията, е БПП Профешънал Едюкейшън. Компанията е с повече от тридесетгодишна история и изключително добра репутация. Седалището й е в Англия и е най-голямата организация в Европа, предлагаща професионални обучения. От 2003 г. насам БПП осъществява дейност в България и предлага качествено обучение, от квалифицирани чуждестранни и местни преподаватели с дългогодишен професионален опит в конкретната област, в която преподават. Репутацията на БПП се потвърждава на всеки шест месеца, когато излизат резултатите на техните студенти. Освен това, БПП Профешънал Едюкейшън е одобрен АССА издател на учебни материли.

Сред клиентите на фирмата са четирите големи одиторски компании (KPMG, PWC, Ernst & Young, Deloitte), които инвестират в своите служители, за да преминат АССА квалификацията. Необходимото време за завършване на квалификацията е приблизително три години.

Курсовете, които БПП организира, са съобразени с двете изпитни сесии на АССА, през юни и декември, всяка година. Обучението се извършва на английски език, защото и самите изпити се провеждат на английски. В цената, освен учебните материали и примерен изпит в края на курса, са включени също така консултации по материала, които студентите могат получават от преподавателя си по всяко време. АССА курсовете, които БПП провежда, са разделени в две фази, всяка по три пълни дни:

Въвеждащ курс, който разглежда основните теми заложени в учебния план на съответния предмет.

Преговорен курс, чиято цел е да затвърди натрупаните до този момент знания, като се фокусира върху решаването на примерни изпитни въпроси.

Примерният изпит в края на курса се оценява и се връща на студента с конкретни препоръки, на кои теми трябва да наблегне, за да постигне най-добрият резултат на реалния изпит.

 

За повече информация, можете да посетите официалната страница на компанията www.bpp.com/bulgaria или да се свържете с представител на тел. 02/ 960 79 18, или e-mail: mariabankova@bpp.com.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top