fbpx
Начало » Статии » Магистърски програми на английски език в Дания

Магистърски програми на английски език в Дания

  • Ana Avtova
  • 30 авг. 2017
  •  Коментарите са изключени за Магистърски програми на английски език в Дания

Когато вече сте получили бакалавърската си степен и се оглеждате за магистърска програма, Дания би могла да бъде добър вариант за продължаване на образованието ви.

За нарастващата популярност на скандинавската държава сред българите, които искат да учат в чужбина, ключова роля играе фактът, че има много възможности за безплатни програми, при това на английски език.

И така, решавате, че ще учите в Дания, защото няма да плащате двугодишната си магистърска степен, защото държавата ви харесва и има добра репутация в образованието, защото приятели или консултанти са ви я препоръчали, или по друга причина. В датско висше училище можете да кандидатствате директно или да отидете като студент на разменни начала по програми за обмен. За магистърска степен спокойно кандидатствате направо в избраната от вас институция и програма. Направете сами проучване на http://studyindenmark.dk

Ще забележите, че се предлагат над 100 магистърски програми на английски език в различни области на науката – хуманитарни, естествени науки, технологии, информационни технологии, социални науки и бизнес. В естествените науки и технологиите изборът е най-голям.

Всички програми са представени като безплатни за студенти от ЕС, което ще рече и за българи и в преобладаващата си част са двугодишни. Студентите по exchange програми също са освободени от такса. Добре е обаче да се потърси директен контакт с институцията и отговарящите за съответната програма, за да не се получи разминаване в изнесената информация в портала и това, което самият университет анонсира.

За всяка магистърска програма е посочено в кои висши училища може да бъде изучавана и в най-общ план какво ще се преподава и какви биха били изискванията за прием. Естествено става въпрос за задължителната бакалавърска степен в сходна област и сертификат за владеене на английски език, за чиято разновидност и ниво трябва да посетите сайта на университета, които предлага програмата.

След като вече сте наясно какво и къде бихте искали да изучавате, имайте предвид, че Дания е държава с висок стандарт и месечните ви разходи за живот биха възлизали на сума от порядъка на 1 000 евро. На студенти от ЕС не се отпускат стипендии, поне според официалната информация. Все пак някои университети биха отпуснали финансова помощ при определени условия за целия курс на обучение. Дали това е възможно, трябва да проверите в директен контакт с избрания от вас университет.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top