fbpx

Woodbridge school

Woodbridge school е общност, която се гордее с успехите на всички свои ученици. Има силна академична традиция, най-вече в математиката и науката, и деца, продължаващи обучението си в топ университети, включително Оксфорд, Дурхам, UCL, Единбург.

Наред с учебната дейност, училището предлага на децата да участват в особено богата гама от дейности. Музиката е широко застъпена с над 60 концерта всяка година. Театърът също е силен, а децата разполагат с професионално оборудваната зала с 335 места на теаатъра Секфорд, която се намира в пределите на училището. Също така, наред с традиционните спортове, се предлагат и нетрадиционни като фехтовка, езда, корабоплаване, ски и голф.

100 годишната история на бординг общежитието, което се намира в границите на училището, разполага с места за 62 ученици на възраст над 13 години. Училището е известно с домашния уют, заради който дори и пътуващите до Великобритания за първи път не страдат дълго от носталгия.

Кандидатите извън ЕС държат изпити по математика и английски език, за да докажат, че могат да продължат в избраните от тях курсове. Училището предлага дву- и тригодишни програми и в GSCE, и в A level, като приветства и кратковременно обучение от един учебен срок или една година, които обаче зависят от свободните места в общежитието. Някои деца идват в Woodbridge през year 9 и остават до year 13, за да получат своята A level диплома. Всички деца могат да кандидатстват в училището само след регистрация, която правят попълвайки апликационната форма  и връщайки я заедно със 100 паунда не подлежаща на връщане регистрационна такса.

За ученици от ЕС, които искат да останат по-малко от година, за прием се изискват интервю (може да се проведе лично или по Skype) и академична справка. Ако децата искат да учат в Woodbridge повече от година, академичната справка е придружена и от приемни изпити. Интервю по Skype също е възможно, ако нямат възможност да посетят училището. Приемните изпити могат да бъдат проведени в офис на агенция- посредник, в настоящото училище или в офис на British Council (избира се най-удобната за кандидата и семейството му възможност).

Талантливи кандидати с високи академични резутати и постижения в областта на музиката и спорта могат да кандидатстват за спипендия. Тя се присъжда по преценка на директора и, предвид многото желаещи, ранното кандидатстване е препоръчително, за да се избегне изчерпването на стипендиантските места за следващата учебна година.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top