fbpx
Начало » България » Увеличават студентските стипендии от следващата учебна година

Увеличават студентските стипендии от следващата учебна година

  • netpro
  • 23 сеп. 2015
  •  Коментарите са изключени за Увеличават студентските стипендии от следващата учебна година
money

Студентските стипендии могат да се увеличат до 150 лв. през следващата учебна година. Това показват разчетите на министерството на образованието. В момента наградите за успех за курсистите са различни в зависимост от университета. Максималната стипендия обаче стига до 120 лв.

Разчетите на просветното ведомство ще бъдат представени пред финансовото министерство, обяви Тодор Танев пред парламентарната комисия за българите в чужбина. Предложението ще важи и за българи, които следват в чужбина, обяви директорът на Дирекция „Висше образование” Мария Фъртунова пред БНР.

Предстои експертите във ведомството на финансовия министър Владислав Горанов да прегледат възможностите в бюджета, тъй като разчетите са сложни, обясни още тя. При българските граждани те се определят в различни групи–за доход и за успех, други групи, които са облагодетелствани като инвалиди, майки и бременни, допълни още Фъртунова.

Заместник-министърът на образованието проф. Николай Денков обясни пред вестник „Монитор”, че от просветното министерство се опитват да увеличат университетските стипендии, за да компенсират европейските, които вече ще се разпределят само между приоритетните за страната специалности.

Източник: Monitor.bg

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top