fbpx
Начало » Средно образование » Кандидатстване средно образование » Стипендии за обучение в престижни пансионни училища

Стипендии за обучение в престижни пансионни училища

  • Lyubina Panayotova
  • 11 ное. 2019
  •  Коментарите са изключени за Стипендии за обучение в престижни пансионни училища

Изложение „Средно образование в чужбина” се организира от водещите консултантски агенции ЕДЛАНТА и СКАЙ ЛАЙНС. Тази година срещите с представителите на елитни пансионни училища от Австрия, Великобритания, Германия, Испания и Швейцария бяха проведени на 9 ноември в София. и на 10 ноември  във Варна.

По време на изложението посетителите научиха подробности за стипендиите, които някои от училищата-участници предоставят. Те дават стипендии за високи академични постижения, таланти и забележителни изяви в сферите на изкуството, спорта и музиката. Някои покриват част от таксата за обучение, а други както за обучение, така и за настаняване. Размерът на стипендиите се определя индивидуално за всеки кандидат, спрямо възрастта, личните качества и постигнатите резултати.

 

CATS College включва няколко международни училища в Кеймбридж, Кентърбъри, Лондон и Бостън (USA). В CATS са застъпени академичните програми GCSE (1 и 2 години), Pre-programmе (1 година), A Level, International Baccalaureate (IB), Foundation Programmе. За повечето училища има възможност за три приема в годината. Възрастта на учениците е 14-19 год. CATS College предлага стипендии до 40% от таксата за обучение.

 

DLD College в центъра на Лондон е един от най-престижните колежи във Великобритания с отлична репутация. Възрастта на учениците е 14-18 год. В DLD са застъпени академичните програми GCSE (1 и 2 години), A Levels, BTEC, Foundation Programme и се предлагат стипендии до 40% от таксата за обучение.

 

Tettenhall College в централна Англия, в близост до летище Бирмингам, предлага обучение в програмите GCSE, Pre-A Level и A Level. Възрастта на учениците е 11-18 год. Колежът осигурява ексклузивни стипендии за академични постижения, изкуства, музика и спорт (до 30% от таксата за обучение).

 

Earlscliffе е международен колеж с доказано име във Великобритания, предлагащ програмите Pre-A Level и А Level. Възрастта на учениците е 15–19 год. Колежът предоставя възможност за ексклузивни стипендии до 50% от таксата за обучение и настаняване.

 

King Edward’s School Witley е престижно училище в Южна Англия. Предлага обучение в програмите GCSE, Pre Sixth Form, A Level и IB. Възрастта на учениците е 11-18 год. Училището предоставя стипендии в размер до 30% от таксата за обучение за високи академични постижения, както и за ученици с изразен талант в областта на изобразителното, театрално изкуство, музиката и спорта.

 

d’Overbroeck’s College дава стипендии и награди на ученици с изключителни постижения и потенциал, които трябва да покажат значителен принос към училищния живот и общност. Училището предлага стипендии до 25% от таксата за обучение за академични, художествени, музикални, театрални и спортни постижения, а от тази година са въведени и награди за журналистика и създатели на видеа и филми.

 

Oxford Sixth Form College предлага стипендии в размер до 40% от таксата за обучение на ученици, които имат потенциала и амбицията да се развиват в следните области: медицина, стоматология, ветеринарна медицина, инженерство, право, изкуства (изобразително изкуство, текстил, фотография) и бизнес.

 

Информация за условията за кандидатстване, както и други възможности за финансово подпомагане, можете да получите в офисите на ЕДЛАНТА и СКАЙ ЛАЙНС, като заявите предварителна среща с консултантите.

 

 

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top