fbpx
Начало » България » Над 1000 нови стипендии за деца с изявени дарби

Над 1000 нови стипендии за деца с изявени дарби

  • netpro
  • 24 мар. 2015
  •  Коментарите са изключени за Над 1000 нови стипендии за деца с изявени дарби
money

 

Новата програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби през 2015 година, приета от правителството днес, предвижда насърчаване на творческите, научните и спортните заложби и потребности на деца с изявени дарби, заели призови класирания през тази година. Това съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Те ще получат еднократно до 195 лв. и едногодишни стипендии в размер на 135 лв. месечно. В програмата са включени конкурси, олимпиади и състезания, които са с доказан висок критерий при излъчване на победителите и които мотивират активно учениците за високи творчески, научни и спортни постижения. Ще бъдат подпомогнати деца от държавните и общинските училища, които се финансират от министерствата на културата, на образованието и науката, на земеделието и храните и на младежта и спорта, както и от бюджетите на общините.

Еднократно финансово подпомагане ще получат 66 деца, а 1080 ще са новите едногодишни стипендии, които ще бъдат отпуснати през 2015 година. Ще продължи изплащането и на 916 стипендии по програмата от миналата година, като необходимите за тази цел 1.8 млн. лв. се осигуряват от централния бюджет.

Източник: dnevnik.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top