fbpx
Начало » Езиково обучение » Пансионно училище във Великобритания

Пансионно училище във Великобритания

Какво трябва да знаем?

 

Защо да предпочетете пансионно училище във Великобритания?

Бординг училищата в Обединеното кралство предлагат отлично образование, което ще ви помогне да развиете уменията си и напредъка си в университета. Всички пансионни училища във Великобритания кралство трябва да отговарят на строги правителствени стандарти за качеството на тяхното обучение, учебните заведения и грижите за учениците.

Много от тях се помещават в красиви исторически сгради, съчетаващи смесицата от съвременни класни стаи и традиционна архитектура. Отличните съоръжения спомагат за превръщането на живот и учене в чудесен опит и със сигурност ще подобрите уменията си по английски език, докато учите там.

Животът в пансионно училище

В повечето бординг училища се обучават едновременно международни ученици и местни ученици от Великобритания. Така наречените „бордъри“ са учениците, които живеят в училището. „Дневните ученици“ живеят заедно със семействата си и се завърнат вкъщи в края на учебния ден. Тази комбинация помага да се създаде добра социална атмосфера за децата.

Пансионните училища обикновено се затварят за дългите летни ваканции и коледните празници и учениците се връщат у дома си при своите родители и семейства. Някои от училищата обаче провеждат езикови курсове през този период.

За по-кратките ваканции през учебните срокове някои училища остават отворени. Обикновено няма да имате нормални класове, но ще бъдете под ръководството на персонала от преподаватели и ще можете да участвате в допълнителни дейности и събития.

Настаняване

В интернатното училище ще живеете с други ученици в пансион – във всяко училище може да има няколко пансиона. Момичетата и момчетата остават в отделни общежития. Ще има поне един служител, който живее в общежитието, който е там, за да се грижи за вас и за вашите нужди.

По-малките бординг ученици вероятно ще споделят стая или общежитие и с други деца. По-големите пък обикновено се настаняват в собствена частна стая. Повечето пансиони разполагат с удобни общи части, където можете да се отпуснете, да общувате и да гледате телевизия със съучениците си.

Как протича обучението

Училищната системата на пансионните училища в Обединеното кралство е разделена на три нива.

Началното образование е за деца на възраст от 5 до 11 или 13 години. Може да го видите споменато още като основно училище, детско училище, младежко училище, училище за предварителна подготовка или подготвително училище.

Средното образование е за ученици на възраст от 11 или 13 до 16 години. Може да го срещнете по наименованието средно училище, гимназия или старши училище.

През последните две години от средното училище (на възраст от 14 до 16 години) повечето ученици учат за квалификациите на GCSE. Алтернативите включват стандартни степени и междинни квалификации в Шотландия или Международната диплома за средно образование.

Шестата форма е за ученици на възраст от 16 до 18 години. Двете години често се наричат долна шеста форма и горна шеста форма. На това ниво, повечето ученици се обучават в A-levels. Алтернативните квалификации включват стандартни степени и квалификации в Шотландия или Международната диплома за средно образование.

Пансионните училища предлагат широк кръг от предмети, включително математика, наука, история, география, драма, ИТ, литература и чужди езици. Всички тези квалификации са високо оценени от университетите, колежите и работодателите във Великобритания и по света.

Как да кандидатствате?

Ако кандидатствате за частно международно бординг училище, трябва да кандидатствате директно в училището. Вижте уеб сайта на училището или се свържете с неговия международен отдел, за да попитате за процеса на кандидатстване. Заявленията за държавни училища обикновено се обработват от органите на местната власт.

Обучението в държавните училища е безплатно, но трябва да заплатите такси за настаняването. За частните училища ще трябва да платите за обучение и отделно такса за настаняване. Таксите за пансион обикновено включват настаняване, храна и напитки и ползване на пералня. Може да има възможност да финансирате обучението си със стипендия или заем. Попитайте в училището, което ви интересува какво могат да предложат.

Практиката е да се явите на приемен изпит или да вземете курс по английски език, затова трябва да проверете входните изисквания на уебсайта на избраното от вас пансионно училище.

Материал на Любина Панайотова

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top