fbpx
Начало » България » Фондация Заедно в час и Община Пловдив ще подпишат меморандум за сътрудничество

Фондация Заедно в час и Община Пловдив ще подпишат меморандум за сътрудничество

  • netpro
  • 09 сеп. 2015
  •  Коментарите са изключени за Фондация Заедно в час и Община Пловдив ще подпишат меморандум за сътрудничество
empty-classroom

На 11 септември в град Пловдив ще се сключи меморандум за сътрудничество и партньорство между Фондация Заедно в час и Община Пловдив.

Сред едни от основните приоритети на официалния меморандум са привличането на високо квалифицирани и мотивирани млади хора към учителската професия, както и създаването надобри практики при подбора и кариерното развитие на учителите. Заедно в час и Община Пловдив си поставят за цел също така и повишаване на професионалните умения на директорите в региона. Предвид тревожната статистика в България за над 40% функционално неграмотни ученици двете страни ще се стремят да въведат модерни политики за повишаване на тази функционална грамотност на учениците. Не на последно място Заедно в час и Община Пловдив ще подпомагат кариерното ориентиране на учениците и ще осигуряват връзка между бизнеса и образователните структури в региона.

Като част от рамките на меморандума за партньорство Заедно в час и Община Пловдив ще провеждат консултации на експертно и ръководно ниво и ще разработват съвместни инициативи, проекти и доклади. Двете страни ще реализират и ще вземат взаимно участие в различни форуми, конференции, семинари, кръгли маси, обучения, работни срещи и др.

Партньорската мрежа на Заедно в час в Община Пловдив през следващата учебна 2015/2016 обхваща 10 различни по вид и размер училища. Общо 18 учители  по програма Заедно в час. 

Те ще имат възможност да преподават на ученици от начален, прогимназиален и гимназиален етап на обучение. Разширяването на обхвата на Заедно в час през последните пет години се осъществява благодарение на постоянната подкрепа на Регионалния инспекторат по образованието в града. Пловдив е и един от пионерските региони, в които Заедно в час стартира своята дейност.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top