fbpx
Начало » България » Стипендии за обучение в Англо-Американското училище в София

Стипендии за обучение в Англо-Американското училище в София

Талантливи ученици от 7-и и 8-и клас от цяла България могат да кандидатстват за стипендии за обучение в Англо-Американското училище в София (Anglo-American School of Sofia), съобщиха от учебното заведение. Целта на стипендиантската програма е да подкрепи образованието на деца, идващи от семейства в затруднено финансово положение.

Пълната стипендия за един ученик покрива годишната такса от 21 370 евро за целия курс на обучение на стипендианта, пълен комплект учебници, учебни помагала и материали, както и до три пътувания годишно на състезания в чужбина с образователна цел. Крайният срок за подаване на документи е до 9 март 2015 г.

Желаещите да участват трябва да имат българско гражданство и да завършват 7-ми и 8-ми клас през настоящата учебна година. Също така е необходимо да владеят отлично английски език, да имат отличен успех и доказана финансова нужда. Учениците от 9-ти и 10-и клас също могат да се включат в програмата, но е необходимо да се свържат с училището преди да кандидатстват. От AAS информират, че към документите за кандидатстване учениците трябва да приложат и две конфиденциални препоръки, едната от които да е от преподавател по математика, биология, химия или физика, а втората – от учител по английски език, литература или история.

Подборът на кандидатите минава през три етапа. След предварителната селекция по документи, одобрените участници държат писмени изпити по английски и математика. Кандидатите, успешно представили се на изпитите, се явяват на финално интервю с представители на училището, което ще се проведе през месец май 2015 г., уточняват от AAS.

Формулярите за кандидатстване могат да се свалят онлайн от сайта на AAS. Повече информация за стипендиантската програма ще намерите тук.

Източник: karieri.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top