fbpx
Начало » Новини » Софийски фестивал на науката 2019 – Изживей науката в действие

Софийски фестивал на науката 2019 – Изживей науката в действие

  • Lyubina Panayotova
  • 08 май 2019
  •  Коментарите са изключени за Софийски фестивал на науката 2019 – Изживей науката в действие

От морското дъно до първия град на Луната, странни земетресения, виртуална реалност, еволюция на езика, психология на пристрастяването, животът преди и след Земята…

Всичко това ви очаква на деветия Софийски фестивал на науката, който ще се проведе от 9 до 12 май 2019 г. в София Тех Парк.

Тази година ще търсим отговори на повече въпроси и ще изследваме дори повече идеи от преди. Фестивалната програма ще акцентира върху личности и събития, чиито годишнини отбелязваме през 2019 г. и които силно са повлияли развитието на науката – от Леонардо да Винчи и първата околосветска експедиция на Магелан и Елкано през кацането на Луната до създаването на Периодичната система на химичните елементи, БАН и Международния астрономически съюз.

Изложби ще напомнят за богатството на света – от дълбините на морските води до безкрая на Космоса, от редките химични елементи до науката, която ангажира посредством изкуство. Новост е зоната „Направи си сам“, където деца и подрастващи ще работят с технологии, ще създават и изследват. С повече събития с вход свободен, всеки ще има възможност да научи нещо ново или да си припомни забравено старо.

ВХОД

Традиционно събитията за деца са безплатни, а от тези за обща публика само 40% са на символична цена от 5 лв. Резервирането на места за безплатните събития, както и закупуването на билети, става през онлайн система, достъпна на сайта на Британски съвет. Билети можете да закупите и от офиса на Британски съвет на ул. „Кракра“ 7, гр. София или на място на щанд Информация на фестивала. При закупуване на 10 или повече билета през онлайн системата ще получите отстъпка от 20% т.е. вместо 5 лв. всеки билет ще струва 4 лв. Отстъпката не важи за продажба на билети на каса.

ЕЛЕКТРОНЕН БИЛЕТ

Щом направите резервация, ще получите имейл с линк за изтегляне на електронен билет с баркод, който важи за всички избрани от вас събития и който можете да разпечатате предварително. Можете да използвате билета и от екрана на мобилен телефон – трябва само да го отворите и да увеличете зоната, в която е баркода, за да бъде сканиран на входа на залата.

Вземете своя пропуск или билет: на следния линк.

Вижте цялата програмата тук: на следния линк.

Посетете #SofiaSciFest и изживейте науката в действие!

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top