fbpx
Начало » България » На прага на учебната година: Обсъждат законови промени в образованието

На прага на учебната година: Обсъждат законови промени в образованието

  • myotova
  • 24 авг. 2021
  •  Коментарите са изключени за На прага на учебната година: Обсъждат законови промени в образованието

Публично обсъждане на три законопроекта за промени в Закона за предучилищното и училищното образование организира на 26 август 2021 г. парламентарната Комисия по образованието и науката. То ще започне в 14.30 часа в зала „Изток“ на Народното събрание и ще се излъчва в реално време на интернет страницата на парламента.

На публично обсъждане ще бъдат поставени предложения за изменения и допълнения в Закона за предучилищното и училищното образование, внесени от народния представител Корнелия Нинова и група народни представители (30.07.2021 г.), от Министерски съвет (02.08.2021 г.) и от народния представител Десислава Атанасова и група народни представители (06.08.2021 г.). Законопроектите са качени на интернет страницата на Народното събрание.

Тези изменения включват:

  1. Възможност децата да се обучават от разстояние в електронна среда, независимо дали е обявена епидемична обстановка
  2. Да се забрани провеждането на политическа и партийна дейност и предизборна агитация в системата на предучилищното и училищното образование
  3. Да има един учебник по предмет за всеки клас

Според Правилника за организацията и дейността на Народното събрание постъпилите в парламента законопроекти се разглеждат на първо гласуване след провеждането на публично обсъждане от водещата комисия и публикуването на доклад с резултатите от него на сайта на съответната комисия. Докладът от публичното обсъждане ще бъде публикуван в тридневен срок от провеждане на обсъждането на страницата на Народното събрание.

Източник: dariknews.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top