fbpx
Начало » Средно образование » Летните училища – успешен начин за привличане на международни студенти

Летните училища – успешен начин за привличане на международни студенти

  • netpro
  • 31 май 2016
  •  Коментарите са изключени за Летните училища – успешен начин за привличане на международни студенти

Летните училища са може би най-пренебрегваният начин, който университетите използват за увеличаване броя на  международните студенти. Основна част от от университетското преживяване е мястото и неговата култура, затова и проучване на международната компания QS показва, че завършващите летни училища студенти са устремени да посетят отново местата, на които са прекарали време преди.

Въпросът е как маркетинговият отдел на университета да предложи на бъдещите си студенти преживяване, преди те да са решили къде ще учат. Тук на прееден план идват летните (или зимните) училища, които са най-подходящото решение.

Колко е важно са си запознат

Ученето в чужбина за цял бакалавърски или магистърски курс може да бъде доста плашеща перспектива. За много студенти това е първият път, в който се отдалечават значително от семейството, приятелите и родната страна.

Кратките програми позволяват на бъдещите кандидати да усетят новото място и метод на преподаване в комфортна среда без напрежението от започване на цяла университетска степен. Това е чудесен начин за тях да привикнат към университетската култура, а за университетите –  да промотират своя кампус.

В някои държави, например в САЩ, университетската култура е сравнително позната за хората извън организацията. В други държави това не е така. Там летните училища идват на помощ. Те позволяват на студентите да проучат различни дестинации и университети за кратко време и впоследствие да се запишат в пълните програми. Така изборът на студентите е по-безопасен и им спестява много притеснения и нерви.

Промотиране на институцията

Летните училища предоставят и възможността университетите да се промотират. Кратките програми позволяват на студентите да усетят качеството на обучение, компетентността на преподавателите и предимствата на материалната база в съответната институция. Тези фактори могат да бъдат предадени по-много по-ясен начин чрез летните училища от други познати методи като ден на отворените врати и рекламни брошури.

Университетите могат да засилят предимствата си чрез организиране на събития към летните училища с цел да потопят студентите изцяло в средата. В замяна броят на студентите, които ще се запишат в университета, ще се увеличи.

Правилното време

За максимален успех е добре университетите да помислят и за летни, и за зимни училища, за да се намали рискът от съобразяване с разнообразните ваканции в академичните календари из целия свят. Маркетинковата стратегия и програмите трябва да съотвестват на сроковете в регионите, от които университетът се стреми да привлече студенти.

Подходящите курсове

За да се увеличи броят на кандидатстващи студенти, университетът трябва да предлага в летните училища курсове, които са свързани с известните бакалавърски и магистърски степени. Предоставянето на опит и знания, които ще помогнат на студентите, когато започнат своето обучение, е добър стимул особено за международните студенти, които обикновено плащат по-големи такси. Курсове за подготовка по език също са полезен вариант за приличане на студенти. University of Exter, например, предлага кратки интензивни курсове на специфични теми като „Въведение в счетоводството” или „Въведение в английското право”.

Предимства

Когато университетите открият какво точно търсят студентите от различните държави, могат да таргетират курсовете и маркетинга си. Последното проучване на QS показва, че студенти от Китай се фокусират върху възможности за бъдещо кариерно развитие, следователно акцентиране върху предимствата за работа на летните програми е начин за привличане на студенти от различни демографични райони. Студентите трябва да акцентират също и върху културата, приключението и езиковите умения, които могат да развият в държавата.

 

Източник: QS  University Ranking

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top