fbpx
Начало » Средно образование » Кандидатстване средно образование » Конкурс за стипендии за Lady Elizabeth School, Испания

Конкурс за стипендии за Lady Elizabeth School, Испания

  • Ana Avtova
  • 19 апр. 2018
  •  Коментарите са изключени за Конкурс за стипендии за Lady Elizabeth School, Испания

„Интеграл“ и Lady Elizabeth School обявяват конкурс за стипендии за български ученици на възраст 14-17 г., които желаят да продължат гимназиалното си образование в училището през учебната 2018/2019 г.

Участието в конкурса става след предварителна регистрация в специалната регистрационна форма, която можете да намерите по-долу.

Конкурсът ще се състои в 2 етапа:

  • Входни тестове за стипендии – 21 април (събота) от 11 ч. в централния офис на „Интеграл“ в София
  • Интервю с представител на Lady Elizabeth School – 25 април (сряда) от 15 ч., в централния офис на „Интеграл“

ВАЖНО! В зависимост от цялостното представяне на кандидата училището ще отпусне една стипендия в размер на 25% и две стипендии от 20% от таксата за обучение.

На 25 април всички заинтересовани родители и техните деца са поканени да присъстват на специализирана презентация от представител на училището. Тя ще се състои от 18:15 ч. в централния офис на „Интеграл“. След края на презентацията посетителите ще имат възможност да зададат своите въпроси на специален коктейл в испански стил.

Всички кандидати в конкурса и дошли на презентацията ще бъдат освободени от регистрационната такса на училището

Повече за училището

Lady Elizabeth School е част от Colegios Laude – група училища, които предлагат качествено британско образование в Испания.

Това е най-голямата група международни училища в иберийската държава, разположени в седем забележителни региона, в които се обучават над 5 500 ученика.

Всяко училище предлага безопасна среда, отлична материална база и качествено образование, чиято цел е самостоятелното развитие на отделния ученик и подкрепа, за да преуспее с предизвикателствата на глобалния свят.

Училищата са класирани сред най-престижните частни училища в страната, чийто ученици продължават образованието си в най-добрите университети в Испания, Великобритания и други държави.

Lady Elizabeth School – Аликанте Сгушено в красивата долина Халон в района на Аликанте, училището е разположено в близост до китните градчета Хавея, Дения, Калпе, Алтея, Бенидром и Бениса. От училището се откриват великолепни гледки към планината и долината, чието очарование не се променя през различните сезони.

Климатичните условия са благоприятни за спорт и занимания на открито , тъй като има малко валежи и слънцето грее през повечето време от годината.

Материалната база включва: три научни лаборатории, електронно музикално студио, зала за танци, два кабинета за компютри, ателиета по изкуство, текстил и мода, библиотека, кабинет по медия, закрит гимнастически салон, 25-метров плувен басейн, театър и кафетерия.

Академични програми

GCSE (14-16 год.) GCSE е двугодишна академична програма, която дава солидна общо образователна подготовка. В края на втората година учениците се явяват на официални изпити и получават международно призната квалификация. Предлага се широка и балансирана учебна програма, която включва 9 или 10 GCSE предмета, сред които: изкуство и дизайн, бизнес науки, компютри, театрално майсторство, английски, правене на филми, география, история, информационни и комуникационни технологии, философия и етика, психология, латински, немски, испански, френски, математика, медийни науки, музика, природни науки и спорт. Спазвайки националните образователни изисквания учебният план включва шест задължителни предмета и четири свободно избираеми, съобразно практическите интереси.

A-levels (16-18 год.) Програмата за А-нивата е двугодишна и включва изучаването на традиционни академични предмети. Предлага се голямо разнообразие: приложни информационни технологии, изкуство, биология, бизнес, химия, английски като чужд език, английска литература, френски, висша математика, география, немски, история, математика, приложни изкуства, физическо възпитание, физика, психология, испански и др. Училището се гордее с отличните изпитни резултати, като някои ученици имат постижения, които са над средното ниво на техните връстници, завършили във Великобритания.

English as Additional Language (EAL) Всички в училището са ангажирани да подпомогнат езиковата подготовка на ученици, чието ниво не е достатъчно високо. Програмата позволява бърз прогрес и усъвършенстване на уменията за ефективна комуникация. Целта е да се развият всички езикови компоненти: четене, писане, слушате и разговор, така че да участват пълноценно в учебните часове и да прогресират в основната академична програма с останалите си връстници. Те получават помощ за подготовка на домашните, оценяването по отделни предмети, по-специално по история, природни науки и география, както и ученето за тестове и изпити. Обучението е в малки групи, като учениците се разпределят в групи според възрастта и ниво на езика. Учебните занятия са два до три пъти на седмица и се провеждат извън основните часове. Родителите получават редовни рапорти за напредъка през цялата година.

Настаняване Новото общежитие – красивата Villa Fustera, се намира в близост до училището и на близко разстояние от Бениса и Коста Бланка. Сградата е в традиционен средиземноморски стил, самостоятелна зона и собствена градина, плувен басейн и място за релакс. През зимата има централно отопление. Учениците обитават два етажа, отделени за момичета и момчета. Персоналът на сградата живее на приземния етаж, където са разположени и обща дневна за отдих с телевизор, оборудвана кухня, перално помещение и място за багаж, които са на разположение на учениците. От столовата се излиза на външната веранда, с маса за хранене на открито и тенис маса в градината. В цялата сграда има Wi-Fi. Настаняването е в двойни стаи с обща баня. Предлага се и настаняване в испански семейства домакини.

Извънкласни занимания Извънкласните занимания имат за цел да развият специфични интереси и таланти на учениците, да възпитат у тях стремеж към усъвършенстване и да ги превърне в уверени млади хора с широк спектър от умения, необходими за успешна реализация. Учениците работят по международни програми, участват в експедиции по схемата Duke of Edinburgh, в музикални състави, езикови кръжоци и проекти с обществена значимост.

Музика – Срещу допълнително заплащане могат да се изучават разнообразни инструменти: барабани, саксофон, пиано, цигулка, китара, кларинет, флейта. Спорт – Предлагат се много възможности, сред които са: лека атлетика, хокей, плуване, тенис, крикет, баскетбол, гмуркане, футбол, хандбал, нетбол, ръгби и планински преходи.

За да научите повече за Lady Elizabeth School, запазете безплатна среща с професионален образователен консултант от „Интеграл“, като се обадите на 02/80 50 627 или изпратите мейл на tanya@integral.bg.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top