fbpx
Начало » Бакалавър » Комисия към Софийския ученически съвет ще застъпва за правата на учениците

Комисия към Софийския ученически съвет ще застъпва за правата на учениците

  • netpro
  • 28 апр. 2015
  •  Коментарите са изключени за Комисия към Софийския ученически съвет ще застъпва за правата на учениците
SUS

Комисия по правата на учениците си поставя за цел да проучва и информира учениците за техните права и да се застъпва за тях, когато това е необходимо. Тя е част от нeправителствената организация Софийски ученически съвет, който включва 74 столични училища.

Екипът вярва, че ученикът  – като обект на образователната система -най–добре знае какви са проблемите, с които се сблъсква тя. Убедени са, че с налагането на правилата, определени от самите тях ще се види чувствително подобрение в учебната среда.

„Една от нашите цели е да споделим идеите си с обществото по лесен и приятен начин. Организирахме първия по рода си семинар в честта на правата, свободата и борбата с дискриминацията.  С мотото на събитието „Правата – мост към свободата“ успяхме да привлечем много млади хора, които искат да повишат информираността си не само теоритично, но и житейски. По този начин предприехме първите си стъпки по пътя на ученическата осъзнатост.“-коментираха представители на комисията.

Другата цел, която младежите си поставят е да наложат правила и да се подкрепят помежду си за тяхното спазване. Учениците заявяват, че са готови да изслушат и да помогнат на всеки, който смята правата си за нарушени и ще се боряът за постигането на консенсус. Основна инициатива на комисията е е бутонът „Сигнализирай“. Всеки, който смята дадена ситуациация за нарушение може да се свърже тях. Повече информация можете да откриете на страницата на Софийски ученически съвет  (www.sofiaus.org). 

„Тази година ученическия съвет е успял да привлече и много нови членове, благодарение на приятелската и спокойна работна обстановка, в която се провеждат срещите.“ – доплъват от СУС. 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top